adscode
adscode

Eğitim-İş: Okul biriciliği için Danıştay kararı uygulanmalı

Eğitim-İş bir açıklama yaparak, okul birincilerinin tespit edilmesi konusunda Danıştay'ın kararının acilen uygulanması gerektiğini belirtti.

Eğitim-İş: Okul biriciliği için Danıştay kararı uygulanmalı
Eğitim
LYS geçen hafta biterken, yakında yerleştirme dönemi başlayacak. Bu süreçte öğrencilerin okul birinciliği de önemli rol oynuyor. Eğitim-İş Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası da okul birinciliği için Danıştay’ın geçtiğimiz günlerde aldığı kararın biran önce uygulanması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş, “Bilindiği üzere Eğitim-İş olarak açtığımız dava sonucu Danıştay, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te bazı hükümlerin yürütmesini durdurdu. Böylece okul birincisi belirlenirken disiplin kurulunun görüşü alınmayacak, disiplin şartı aranmayacak” dedi.

Anılan mahkeme kararının gecikmeksizin yerine getirilmesinin zorunluğu olduğu belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta içinde okul birincilerinin tespiti yapılarak ÖSYM'nin istemi üzerine sisteme girilmiştir. Kararın gereğinin yapılmaması halinde üniversiteye yerleştirme işlemlerinde kaos yaşanacak, mağduriyetler oluşacak ve binlerce davanın açılmasına sebebiyet verilecektir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı zaman kaybetmeksizin söz konusu karar gereği okul birinciliği belirlemelerini tekrar yapmalı ve ÖSYM'ye bildirmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarıyoruz, kararın gereğinin yapılmaması halinde yaşanacak karmaşadan Bakanlık sorumlu olacaktır.”

Sözcü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)