adscode
adscode

Eğitim-İş Üyelerine Biber Gazlı Müdahale

Ankara'da Eğitim-İş üyeleri Tandoğan'dan Kızılay'a yürümek istedi. Gruba polis, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

Eğitim-İş Üyelerine Biber Gazlı Müdahale
Sendikalar
Tandoğan Meydanı'ında, Eğitim-İş üyeleri Muğla'nın Yatağan ilçesinde başlattıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü dolayısıyla biraraya geldi.

Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen Eğitim-İş üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı.
     
Polis sendika üyelerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100'den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

Eğitim İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 


17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatmak, Türkiye'deki emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla Tandoğan’da gerçekleştirmek istediğimiz kitlesel basın açıklamasına polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 

Yatağan’dan başlattığımız “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nün son durağı olan Tandoğan Meydanı’nda toplanılmasının ardından, Kızılay Güvenpark’a yürümek istedik. Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle GMK Bulvarı'nda yolu kapatarak biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 

Polis saldırısında aralarında Genel Başkanımız Veli Demir’in de bulunduğu 100’ün üzerinde gözaltı oldu. Genel Başkanımız gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)