adscode
adscode

Eğitim-İş'ten MEB'e Dava

Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "haftalık ders çizelgelerinde yapılan düzenleyici işlemlerin iptali için Danıştay'a dava açtı. Eğitim-İş, MEB'in meslek liselerinde beden eğitimi, görsel sanatlar…

Eğitim-İş'ten MEB'e Dava
Sendikalar
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler" konulu düzenleyici işleminin, beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik dersi öğretmenleri ile ilgili hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Danıştay'a dava açtı. Eğitim- İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu düzenleme ile meslek liselerinde beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinin kaldırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Dava dilekçesinde, uygulamanın anayasa ile yasalarda devletin, gençlerin sağlıklı bireyler olarak kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecek imkanlarla yetişmesi olanağını sağlama ödevini hiçe sayar nitelikte olduğunun belirtildiği bilgisine yer verilen açıklamada, dilekçede şu ifadelerin yer aldığı ifade edildi:
"Gençlerin bu tür beceri ve yeteneklerini keşfedebilme fırsatının sunulması devletin bizatihi görevidir. Çağımızda devletler vatandaşlarının ve özellikle gençlerinin sanatsal ve sportif gelişimini destekleyecek her türlü adımı atmayı geleceğe yatırım olarak görmekte ve bu yönde politikalar üretmekteyken, bakanlığın dava konusu uygulama ile hedeflediği gayeyi anlamak mümkün gözükmemektedir. Bu bağlamda Bakanlığın bu türlü bir dayatmacı tavır ile ortaya koyduğu yaklaşımın hukuka uyarlılığından bahsedilemeyecektir."

-KAOS YAŞANACAK-

Dava konusu düzenleme ile beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerinin kaldırılmasının, bu dersi veren binlerce öğretmenin norm fazlası durumuna düşmesine neden olacağının belirtildiği açıklamada, "Norm kadro fazlası olmaları nedeni ile bu öğretmenler büyük olasılıkla kadro gerekleri gerekçeleriyle il dışı yer değiştirmeler marifetiyle ile görev yaptıkları şehirlerden başka şehirlere görevlendirilecekler ve bu anlamda da mağdur olacaklardır. Söz konusu durum onbinlerce öğretmeni ilgilendirmekte olup bunun yanında eş durumu tayinleri de düşünüldüğünde, öğretmenleri ciddi anlamda mağdur edecek bir kaosun yaşanmasına neden olacaktır" denildi. (ANKA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)