adscode
adscode

Eğitim öğretim desteği alacak okullar açıklandı

Özel okul öğrencilerine verilen ‘eğitim öğretim desteği’ için başvurular 10 Ağustos’ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise, destek almaya hak kazanan ve başvuru yapan okulların listesini internet sitesinde…

Eğitim öğretim desteği alacak okullar açıklandı
Eğitim
Öğrenci velileri veya vasileri kayıtlı oldukları resmi veya özel okul müdürlükleri aracılığıyla, özel okullar ise MEBBİS'te yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını 2 Eylül'e kadar yapabilecek.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, eğitim öğretim desteği için talebi olan özel okulların ilanlarını http://ookgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlamaya başladı. Veliler, kayıt yaptıracakları özel okulun başvurusu olup olmadığını buradan görebilecek. Destekten yararlandırılacak özel okulların ilanları, başvuru yaptıkları tarihten itibaren haftalık olarak genel müdürlük internet sitesinde yayımlanacak.

2014-2015 öğretim yılında eğitim ve öğretim desteğinden yararlanan öğrencilerden, eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınan özel okullara nakil olmak isteyenler eğitim ve öğretim destekli olarak bu okullara ağustos ayı içinde kayıt yaptırabilecek. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, eylül ayı içinde başka bir okula nakil olmaları halinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecek.

Sık sorulan soru ve cevaplarından bazıları şöyle:

Eğitim ve öğretim desteğinden özel okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alanlar ne kadar süreyle yararlandırılabilir?

15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 arasında doğmuş olmak şartıyla en fazla bir eğitim öğretim yılı süresince yararlandırılabilir. Okul öncesi öğrencileri eğitim ve öğretim desteğinden en fazla bir eğitim öğretim yılı yararlanabilir.

Eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formuna göre ailenin aylık toplam geliri beyan edilirken nasıl değerlendirme yapılır?

Veliler veya vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine
(Merkezi Nüfus İdare Sistemine

MERNİS - kayıtlı ve çalışan) ait 2015 yılı nisan, mayıs, haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belgeye göre ailenin toplam geliri tespit edilecektir.

Okul öncesi eğitim kurumlarında olan öğrencilerin başvuru işlemleri nasıl gerçekleştirilecektir?

Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve anasınıfları) öğrenim görecek yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri veya vasileri eğitim ve öğretim desteği için resmi veya özel okullardan e-okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin başvuruları nasıl yapılacaktır?

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kesin kayıtlarını yaptırarak, eğitim ve öğretim desteği için e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan; ilkokul, ortaokul ve orta öğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerin, destekten yararlanma süresi ne kadardır?

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenci okulun eğitim süresince bu haktan yararlanacaktır. Örneğin ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıf sonuna kadar, beşinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfın sonuna kadar eğitim ve öğretim desteğinden öğrenci yararlandırılacaktır. Ara sınıflarda öğrenci ayrıca destekten yararlanmak için başvuru yapabilecektir.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, destek devam edecek mi?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, öğrenciye nakil olduğu okulun türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilir. Bu durumdaki öğrenciler için yapılacak ödemeler, ödeme dönemlerinde nakil olduğu okuluna yapılır.

Özel okullarda ücretsiz veya yüzde 100 burslu okutulan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden faydalanabilecekler mi?

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ek-1. maddesi kapsamında eğitim ve öğretim desteği verilen okullar ile ücretsiz veya kurumun ilan ettiği yıllık ücretin yüzde 51'i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmez. Yüzde 100 burslu okutulan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanamaz.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri her iki sınıf seviyesinde de destek için başvuru yapabilecek midir?

Okul öncesi veya ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretim desteğine başvuruları kayıtlı oldukları sınıf seviyesi üzerinden yapılabilecektir. Öğrenci hangi sınıf seviyesinden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanmış ise o sınıf seviyesine destek kapsamında kayıt olabilecektir. İlkokul birinci sınıftan destek almaya hak kazanan öğrenci okul öncesine; okul öncesinden destek almaya hak kazanmış bir öğrenci ilkokul birinci sınıfa eğitim ve öğretim desteği kapsamında kayıt olamayacaktır.

Başvuru yapan özel okulların isimleri yayımlanmaya başlandı

Bu arada, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, eğitim öğretim desteği için talebi olan özel okulların ilanlarını http://ookgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlamaya başladı. Veliler, kayıt yaptıracakları özel okulun başvurusu olup olmadığını buradan görebilecek. Destekten yararlandırılacak özel okulların ilanları, başvuru yaptıkları tarihten itibaren haftalık olarak genel müdürlük internet sitesinde yayımlanacak.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)