adscode
adscode

Eğitim ordusuna 37 bin yeni nefer

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi yeni hükümet, ilk Bakanlar Kurulu'nda 'eğitimi' masaya yatırdı. MEB, 37 bin öğretmen kontenjanı açıklarken, yeni dersliklerin sayısı 528 bine çıkartıldı.

Eğitim ordusuna 37 bin yeni nefer
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı, 37 bin öğretmen alımı için kontenjanları açıklamıştı. Bu kapsamda başvurular bugün başlayacak ve 10 Eylül'e kadar devam edecek. Atamalar 15 Eylül'de gerçekleşecek. Halen Türkiye genelinde 919 bin öğretmen görev yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kabine üyelerine, öğretmen sayısının 2003 yılında 513 bin olduğunu, aradan geçen süreçte 476 bine yakın yeni öğretmen alımı gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

İLK TOPLANTININ GÜNDEMİ EĞİTİM 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında salı günü ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yapan 63'üncü Hükümet, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala atılacak adımları da değerlendirdi. Eğitimdeki imkanlarla birlikte kalitenin de artırılması için ana hedef olarak konulurken, "derslik seferberliği" başlatılması kararı alındı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı koordinesinde yürütülen ve kabineye aktarılan çalışmalar şöyle sıralandı: 

DERSLİK SEFERBERLİĞİ

Hükümet, derslik seferberliği başlatma kararı da aldı. Derslik sayısının AK Parti hükümetleri döneminde 528 bin seviyesine çıkarıldığı bilgisini veren Avcı, her yıl yaklaşık 1.3 milyon kişinin eğitim sıralarına geldiğini vurgulayarak, bu sayının daha da artırılması gerektiğini bildirdi. Derslik açığı, devletin yaptığı okulların yanı sıra, hayırseverlerin devreye sokulacağı yeni bir programla kapatılacak. Buna göre, artık sadece okulun tamamını yaptıranların değil, belli oranlarda dersliğini, kütüphanesini, spor salonunu ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayanların adının da verilmesi sağlanıyor. 

Mesleki eğitime TOBB ortaklığı

Mesleki eğitimle ilgili de yeni bir çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) gibi kuruluşlar ve üniversiteler bir araya gelerek mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda ortak bir çalışma yapacak. Atılması gereken adımlar tek tek raporlaştırılarak hükümete sunulacak. 

Özel okullara teşvik açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği sonuçları dün açıklandı. MEB, 230 bin öğrenciye verilecek teşvik primi için 600 binden fazla kişinin müracaat ettiğini belirtirken, Eğitim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim destekli öğrenci nakli alabilecek.

Hakkı KURBAN / ANKARA
                  Akşam

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)