adscode
adscode

Eğitim-Sen: 4 bin öğretmen mağdur edildi

Norm kadro atamalarının ilçelere gönderilmesi konusunda basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, 4 bin öğretmenin mağdur edildiğini vurguladı.

Eğitim-Sen: 4 bin öğretmen mağdur edildi
Sendikalar
Norm kadro atamalarının ilçelere gönderilmesi konusunda basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, norm kadro atamalarının neye göre yapıldığının belli olmadığını, öğretmenlerin uzak ilçelere atandığını belirterek, 4 bin öğretmenin mağdur edildiğini vurguladı.

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu şube 4 bin öğretmenin norm kadro atamasıyla okullarından çok uzak ilçelere gönderilmesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Sen 2  No’lu şubede eğitim emekçileri “4 bin öğretmen çok uzak ilçelere resen sürülüyor” pankartı astı.

‘İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ UYARIYORUZ’

Basın açıklamasını Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş gerçekleştirdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü yapması gereken çalışmaları yapmadan 4 bin öğretmeni mağdur ettiğini söyleyen Yokuş, “Neye göre atama yaptıkları belli değil. Öğretmenlerin puanlarını ve sıralamasını açıklamıyorlar. Bu durum yasal zeminde, yargı önünde kendilerinin de altında kalkamayacak derecede mağduriyetlerine neden olacağı açıktır. İstanbul Il Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz. ‘Bildiğimi okurum’ durumu kendilerine de pahalıya mal olacağından vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

4 bin öğretmenin çok uzak ilçelere sürgün edildiğine değinen Yokuş, “Çözüm niyetiyle yapılan bu atamalar, ortaya çözülmesi maliyet ve imkan açısından bir öğretmeni aşacak sorunlara neden oldu. Düşünün bu atamalar sonucu yoğun İstanbul trafiğine bir de binlerce öğretmenin derse yetişmesi eklenecek. Kimi 72 duraklı otobüslere binmek için bile birkaç araç değiştirecek. Cumadan pazartesiye birbirine oldukça uzak ilçeler arası değiştirilmiş görev yerleri şoku altındaki 4 bin öğretmen eski görev yerlerine göre kurdukları ev, aile ve özellikle küçük yaştaki çocuklarının ayarlanmış tüm bakım ve okul hayatlarının nasıl devam ettireceklerinin çıkmazı içindeler” diye konuştu. Yapılan binlerce itiraza rağmen uygulamadan dönülmediğine değinen Yokuş, “Bir yandan da binlerce öğretmenin çözüm adresi olarak ulaşmaya çalıştıkları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasında bu atamaların sadece İlçe içinde olduğunu söylemesi bakanın yanıltıyor olabileceğini ortaya çıkarmıştır. Bunun sonuncunda seslerini kendi bakanlarına bile duyuramayan 4000 öğretmen yine kendi dertleriyle baş başa kalmıştır” diye konuştu. Yokuş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürülüğüne “Neden atanan öğretmenlerin puanlarını ve sıralamasını açıklamıyorsunuz? İçinden çıkılmaz hale getirdiğiniz bu işlemlerden neden ısrarla vazgeçmiyorsunuz?” sorularını sordu.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Daha sonra söz alan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu, “Güncelleme normlar üzerinden norm kadro içerisinde okulda kalması gereken öğretmenlere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü diyor ki: ‘Kararnamen çıktı, okulu değiştir’ Böylece sürgünü zorunlu kılıyor. Yıne güncellenen normla daha önceden norm fazlası olmayanların tercih hakkı bile tanımadan sürgün çıkarıyor. Bu çarpıcı örnekten anlaşılacağı üzere çok kolay düzeltilebilecek işler bile yapılmıyor. Bu haksız uygulamalar decam ediyor. Sendika olarak tüm mağdur olan öğretmen arkadaşlarımızın yanında olacağız,birlikte mücadele edeceğiz, biz kazanacağız” dedi.

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)