adscode
adscode

Eğitim-sen: “eğitimde Şiddete Son Verilmeli”

​Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Kayseri’de öğrencisi tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş için bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-sen: “eğitimde Şiddete Son Verilmeli”
Sendikalar
Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Kayseri’de öğrencisi tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş için bir basın açıklaması yaptı.

Antalya kapalı yoldaki Attalos heykeli önünde yapılan açıklamaya sendika üyeleri katıldı. Eğitim-Sen adına konuşan Antalya Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk “Eğitimde şiddete son verilmeli, can güvenliğimiz sağlanmalıdır” dedi.

Okulların birer şiddet yuvası haline geldiğini ifade eden Öztürk, 'Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, her fırsatta bizleri hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son vermekle mümkündür. Bize göre çözüm öğretmen-öğrenci ilişkisini ‘satıcı-müşteri’ ilişkisinde çıkarılarak demokratik bir içeriğe kavuşmasından geçmektedir” dedi.

Okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için acilen gerekli adımların atılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, bunda Milli Eğitim Bakanlığı'na çok iş düştüğünü belirtti. Antalya’da eğitimcilere karşı gerçekleşebilecek şiddet olaylarının yaşanmaması için herkesi sorumlu olmaya davet eden Öztürk, saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Aktaş öğretmenin ailesine başsağlığı dileyerek sözlerini noktaladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)