adscode
adscode

Eğitim Teknolojisinde Son Nokta Educashow’da Görücüye Çıkacak!

İstanbul, Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri buluşmasına hazırlanıyor.

Eğitim Teknolojisinde Son Nokta Educashow’da Görücüye Çıkacak!
Etkinlikler
İstanbul, Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri buluşmasına hazırlanıyor. Boyut Group’un düzenlediği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği Educashow Fuarı kapsamında, yüzlerce yeni ürünün lansmanı, Türkiye’nin önemli eğitim uzmanlarının seminerleri ve ücretsiz öğretmen eğitimi programları düzenlenecek. 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Educashow, 11:00-18:00 saatleri arasında eğitimcileri ve teknoloji meraklılarını ağırlayacak.
 
Robotlar Educashow’a Geliyor!
 
Türk eğitim sistemini yeni modeller ve teknolojiler doğrultusunda modernize etme, öğretmenlerin becerilerini çağın ihtiyaçlarına göre geliştirme hedef ve vizyonuyla yola çıkan Educashow, bu yıl 10. büyük buluşmasını gerçekleştirecek.
 
“Eğitime Gelecek Ol” sloganı düzenlenecek olan Educashow’un bu yıl ki konukları ise robotlar. Yeni robot modelleri ile robotik teknolojisinin eğitimde kullanılış biçimlerinin görücüye çıktığı Educashow’da ayrıca, dikkat çekici 3D sınıf uygulamaları ve özel tasarımlı gözlüklerin öğrenmeye yaptığı inanılmaz katkılar örnek uygulamalarla sergilenecek.
 
Eğitim teknolojileri buluşmasında ziyaretçilerin yakından inceleme fırsatı bulacağı diğer ürünler ise şöyle: Bilgisayar-laptop-tablet ve internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılımlar, akıllı okul sistemleri, yenilikçi laboratuvar modelleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik modelleri, sağlıklı güvenli ve kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve yaratıcılığı arttıran eğitim materyelleri.

 


 
MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı Ders Anlatacak!
 
Educashow kapsamında pek çok seminer ve atölye çalışması da düzenlenecek. İlk Seminer ise 30 Mart Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın katılımı ile başlayacak.
 
2 Nisan’da son bulacak olan eğitim programı, YEĞİTEK, ÖRAV, Microsoft, TED, SEV, ENKA ve Robert’in de aralarında bulunduğu pek çok kurumun uzmanları tarafından verilecek. Öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve teknoloji uzmanlarının katılımına açık olan seminerler ve atölye çalışmalarına “www.educashow.com” adresinden kayıt olunabilir.
Ücretsiz ve sertifikalı eğitim programında ele alınacak konulardan bazıları şöyle:
  • Aktif Öğrenme İle Öğrenen Sınıflar
  • Arttırılmış Gerçeklik ve 3D
  • Görsel Okur Yazarlık & İnografik
  • Öğrenci Merkezli Motivasyon Tasarımı: Oyunlaştırma
  • Eğitimde Sanal Gerçeklik: Google Expeditions
  • BBC Microbit ile Robotik
  • Eğitimde Hologram Kullanımı
  • Eğitimde Minecraft Kullanımı
  • Mini Arduino Laboratuvarı: Tinylab ile Kodlama ve Elektroniği Buluşturuyoruz
  • Eğitim Teknolojilerinde Ölçme ve Değerlendirme: Anlık Geribildirim ve Biçimlendiricileri Değerlendirme
  • K-12'deki STEM Eğitimi Uygulamalarının Beceri, Yetenek ve Yetkinlik Boyutlarında Değerlendirilmesi


     

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)