adscode
adscode

Eğitim ve deneyiminiz ile hayata önde başlayın

Bu yıl Meslek Yüksekokulu’ndan ikinci kez mezun veren İzmir Üniversitesi, her bölümde verdiği uygulamalı dersleri ile dikkat çekiyor.

Eğitim ve deneyiminiz ile hayata önde başlayın
Üniversite


İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO), 2010-2011 akademik yılı sonunda ikinci kez mezun vermenin gururunu yaşadı. MYO, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarından mezun verdi. İki yıllık meslek yüksekokulu eğitiminin dört yıllık fakülte eğitimi ile karşılaştırıldığında mezunlarına iki yıl da mesleki deneyim şansı sağladığına dikkat çeken İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, 2011-2012 akademik yılında Bilgisayar Programcılığı, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Çocuk Gelişimi Bölümlerine toplam 155 öğrenci almayı hedeflediklerini söyledi. 
Öğrencilerin yüzde 72’si burslu eğitim alacak
Bu yıl MYO Bilgisayar Programcılığı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerine alınacak her öğrenciye yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burs vereceklerini dile getiren Rektör Erciyeş, “MYO bünyesinde eğitime başlayacak 155 öğrencimizin 111 tanesine, yani yüzde 72’sine burslu eğitim verecek olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndaki tüm programlarda uygulamalı eğitim verildiğini belirten Rektör Erciyeş, sektörünün önde gelen firmalarında staj yapma imkânı bulan öğrencilerin başarıları nedeni ile iş başvurularında tercih sebebi olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Hanehalkı İşgücü Araştırması’na göre Türkiye’de 4 milyon 803 bin kişinin işsiz, bunların içinden iş arayan 2 milyon 901 bin kişinin 5’te birini de gençler oluşturuyor. Prof. Dr. Erciyeş, erken yaşta bir iş sahibi olmanın önemine vurgu yaptı ve “İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu mezunu olarak hayata bir adım önde başlamak mümkün. Amacımız, öğrencilerimize büyük olanaklar sağlayan işbirliklerimizi her yeni alanda artırmak” diye konuştu.
Yerinde uygulamalı eğitim
Uygulamalı eğitim konusunda işbirliklerinin aktif olarak kullanıldığı bilgisini veren İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, şunları aktardı:“Karel A.Ş. ve Netsis’ten gelen uzmanlar, öğrencilerimize üniversitemizde ders veriyor. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimiz de Karel A.Ş.’nin Ankara Ar-ge merkezini ziyaret edecek. Bunun yanı sıra Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimiz bu yıl Türkiye’de Sakin Şehir akımının başkenti Seferihisar Belediyesi’nde Sakin Yemek eğitimi aldılar, bir diğer mutfak derslerini Ege Serbest Bölgesi’nin günde 17 bin kişiye yemek pişirilen mutfağında işlediler. Organizasyon konusunu Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda işleyen öğrencilerimiz Çeşme Pırıl Otel’i ziyaret edip ön büro işleyişi hakkında yerinde bilgi edinme şansına sahip oldular. Mövenpick Otel İnsan Kaynakları Müdürünü ağırlayan öğrencilerimiz yine aynı otelde yiyecek-içecek hizmetleri eğitimi alacak.”
İzmir Üniversitesi’nin eğitim ortakları arasında, Netsis, Karel A.Ş., Crown Plaza, Ege Palas, Mövenpick, Radisson Blu Hotel, Sheraton, Swissotel Hotel&Resorts, Yelken Hotel&Spa, Çeşme Altın Yunus Resort&Thermal Hotel ve Kıbrıs’ta bulunan Merit Hotel&Casino bulunuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)