adscode
adscode

EĞİTİM ve TEKNOLOJİ, GESS TURKEY 2018’DE BULUŞTU!

Avrasya’nın merkezi İstanbul, eğitimle teknolojinin buluştuğu Dünyaca ünlü GESS fuar ve konferanslarına ikinci kez ev sahipliği yaptı.

EĞİTİM ve TEKNOLOJİ, GESS TURKEY 2018’DE BULUŞTU!
Eğitim

Tarsus / İFO Fuarcılık tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda, Türk Eğitim Sektörüne yönelik farklı çözüm, sistem, teknoloji ve uygulamalar bir arada sergilendi. Etkinliğin üç güne yayılan konferanslar ayağında ise yurt içi ve yurt dışından gelen uzman konuşmacılar, eğitimin geleceğini bugünden şekillendiren sunumlar gerçekleştirdi. Dubai, Endonezya ve Meksika’nın ardından ilk kez geçtiğimiz yıl Türkiye’ye taşınan GESS serisinin ikinci buluşmasını başta öğretmenler, okul müdürleri, özel okul temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri olmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda eğitim profesyoneli ziyaret etti.

 

Açılışını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI ve YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ’ın birlikte yaptığı Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı GESS Turkey 2018’de, öğrencilerin üretim becerilerini geliştirmeye yönelik setlerden eğitim atölyelerine, yeni nesil eğitim materyallerinden programlanabilir robotlara kadar pek çok yenilik görücüye çıktı.

 

MEB Bakan Yardımcısı DENEMEÇ; “Eğitimde fırsat eşitliği teknolojiyle mümkün!”

 

MEB Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ, GESS Turkey 2018’in açılış töreninde, eğitimde teknolojinin devreye girmesinin önemine vurgu yaptı. Teknolojideki gelişmelerin, özellikle eğitimde çok daha uygulanabilir bir takım hizmetleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Denemeç “Bunları akıllıca kullandığımız zaman, teknoloji ile her noktaya erişim mümkün hale geliyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak, bölgeler arasındaki farkı asgariye indirecek bir enstrüman teknoloji” dedi.

 

Eğitimin geleceği, GESS Turkey 2018’de konuşuldu…

 

GESS Turkey 2018’in üç güne yayılan katılım sertifikalı ve ücretsiz konferans programında ise ulusal ve uluslararası uzman konuşmacılar, düzenlenen oturumlarda, eğitimin geleceğini anlattı. MEB tarafından organize edilen konferanslarda bu yıl eğitimde Harezmi modeli, hibrit sınıflar, FATİH projesi, geleceğin sınıfları, Etwinning, siber güvenlik ve sosyal medya başlıkları ele alındı. GESS Turkey 2018’in İnovasyon Sahnesi’nde ise “Eğitim 4.0, Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları, Eğitimde 3D Modelleme, E-İçerik, Dijital Platformlarda Yabancı Dil Eğitimi, Robotik ve Kodlama, Araştırma Tabanlı Öğrenme” konuşuldu. Etkinliğin Eğitimde Nörobilim temalı oturumlarında da “Sınıfta Motivasyon, Hafıza, Bellek ve Anımsama, Nasıl Öğreniyoruz?, Beynin İçinde, Davranış Yönetimi, Özgüvenli Öğretmen, Sınıf Araştırması ve Eğitim Ne İçindir?” konulu sunumlar düzenlendi. 

 

Dersliklerde verilen eğitimin kalitesini yükseltmek hedefiyle Türkiye’de ikincisi düzenlenen Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı GESS Turkey, gelecek yıl 10 - 12 Ekim tarihlerinde yine İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)