adscode
adscode

Eğitim Yardımında İnce Ayar Yapıldı

Almanya Federal Çalışma ve Sosyal Çaşılma Bakanı Ursula von der Leyen, anne ve babası işsiz olan fakir çocuklara yapılan eğitim yardımı için gerekli olan bürokratik işlemlerin kolaylaştırılması kararı…

Eğitim Yardımında İnce Ayar Yapıldı
Yurtdışı Eğitim

Aygül Özkan’ın da bulunduğu yuvarlak masa toplantısında, muhtaç çocuklar için yılda 120 Euro’ya kadar yapılan ek eğitim yardımının kolay yoldan tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Kararı federal, eyalet ve belediye yönetimleriyle ortak aldıklarını belirten Bakan von der Leyen, şunları söyledi: “Muhtaç çocuklar, öğle yemeği veya üyesi oldukları spor kulübünün aidatı için gerekli yardımı artık daha kolay bir şekilde alabilecekler. İstisnai durumlarda, eğitim yardımının geriye dönük ödenmesinin önündeki yol da açıldı. Aldığımız bir dizi kararlarla, anne ve babası işsiz oldukları için fakirlik düzeyinde yaşayan çocuklar için hayata geçirilen eğitim yardımına işlerlik kazandırılmış oldu.”

TEK BAŞVURU YETECEK
Yedi aydan bu yana uygulanan eğitim yardımı programından şimdiye kadar olumlu netice aldıklarına işaret eden Federal Sosyal İşler Bakanı’nın verdiği bilgiye göre, tek bir formla ilgili Jobcenter’e eğitim yardımı başvurusunda bulunulabilecek. 

Söz konusu yardımdan, sayıları 2,5 milyonu bulan tüm muhtaç çocuk veya ailelerin tümünün yararlanmadığına da işaret eden bakan, çoğu kimsenin bu yardımdan bihaber olduğunu, bu nedenle okullar üzerinden ailelerin bilgilendirilmeye çalışılacağını kaydetti.

Bakan von der Leyen, okullar tarafından ödünç verilen sınıf gezisi paralarının da, ailelerin başvurusu ile geriye dönük ödenebileceğini vurguladı. Hamburg Sosyal İşler Senatörü Detlef Scheele (SPD), alının kakarın gerekli olduğunu belirterek, “Yapılan düzeltmeler geleceğe iyimser bakmamızı sağlıyor” dedi.

 

Hürriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)