adscode
adscode

EĞİTİMCİLER EĞİTİMDE DEĞİŞİM İÇİN BULUŞTU

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1400 eğitimci Eğitimde Değişim için MEF Üniversitesi’nde buluştu.

EĞİTİMCİLER EĞİTİMDE DEĞİŞİM İÇİN BULUŞTU
Üniversite
MEF Üniversitesi tarafından organize edilen Eğitimde Değişim Konferansları EDK16, 10-11 Aralık 2016’da eğitim sektörünün önde gelen isimleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1400 eğitimciyi MEF Üniversitesi’nde buluşturdu.

Katılımcılarına ilham vermek, eğitimde yenilikleri konuşmak ve tüm bunları katılımcılarının keyif alacağı bir ortamda, eğitim sektöründe sinerji yaratacak şekilde gerçekleştirmek üzere tasarlanmış olan EDK16’ya anaokulundan yüksek öğretime kadar her kademede görev yapan birçok eğitimci katıldı.
 

Uniq Hall Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılışta, ilk konuşmayı MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, Okulda Üniversite Modeli Kurucusu ve EDK16 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN yaptı. Prof. Dr. ÖZCAN konuşmasında, büyük bir katılımla gerçekleşen EDK16’nın önemli değişimlere neden olacağına inandığını söyleyerek ‘‘Eğitimde olmak istediğimiz yerde değiliz ancak her durumda yapacak bir şey vardır. Her kültür kendi eğitim sistemini yaratır, yaratmak zorundadır. Biz eğitimciler, bu sorunları çözeriz.’’ dedi. Prof. ÖZCAN konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘‘Bu üniversitede çözüm odaklı çalışıyoruz. Bu sorunlardan bir kısmını çözdüğümüze inanıyoruz. Çözüm üreten diğer meslektaşlarımızı da çağırdık. Bu konferansı bildiklerimizi paylaşmak için düzenledik. Sizleri bunun için davet ettik. İlkemiz paylaşarak büyümek. Yunus Emre gibi “Ballar balını buldum kovanım yağma olsun.” diyoruz.’’ dedi.
 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ yaptığı açılış konuşmasında: EDK16’nın katılımcılarının çok çeşitli ve farklı perspektiften bakan bir yelpazede olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘Değişim istiyorsak çocuklarımızı da konuşturmamız gerekiyor. Çocuklar biz eğitimcilerin göremediği şeyleri görüyor. Farklı pencerelerden bakıyor. Biz bazen onları, ebeveyn olarak ya da eğitimci olarak köreltiyoruz.’’ dedi. Sayın YELKENCİ, eğitimin öğrenciye kazandıracağı en büyük şeyin ona hayal kurdurmak, kendine güvenmesini sağlamak ile haklı ile mazlumun yanında durmayı öğretmek olduğunu belirterek ‘‘Bu anlamda değişim yaşanmalıdır. Bu değişimi bize öğretecek olan da çocuklarımızdır.’’ dedi.
 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, EDK16’ya katılımdan duyduğu memnuniyetle sözlerine başlayarak ‘‘Bugün bu salonda “bir eğitim ordusu” var. Eğitim için düşünen, eğitim için üzülen, eğitimle umutlanan, eğitim için mücadele veren bir ordu. Kalemi, fikri ve azmi ile savaşan büyük bir ordu. Amaç sadece gençler… Amaç sadece onlar için daha iyi bir gelecek. İşte bu amaç için Türkiye’nin dört bir yanından geldiniz. Bu amaç için bu hafta sonunu ailenizle ya da sevdiklerinizle değil bizimle geçirecek, çalışacak, dinleyecek, anlatacaksınız.’’ dedi. Prof. ŞAHİN şu şekilde devam etti: ‘‘Ben inanıyorum ki bugün ve yarın buradan çok güzel fikirler, projeler çıkacak. Dostluklar oluşacak. Eğitim için sürdürülebilir değişimler üretilecek.’’

Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü GENÇ, EDK16’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Eğitimde değişiminin gerekliliğine dikkat çeken GENÇ, ‘‘Ne yazık ki eğitimi daha doğru anlayamamış bir dünyada yaşıyoruz. Sınırlarında 100.000 öğrencisi, 7 büyük üniversitesi olan bir yerel yönetici olarak eğitim için önemli çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarda anladık ki eğitim için en önemli olan şey; çocukları anlamaktır.’’ dedi.
 

EDK16 Açılışın ardından ‘‘Eğitimde Değişime GENÇ BAKIŞ’’ paneli ile devam etti. Abbas GÜÇLÜ moderatörlüğünde, farklı üniversite ve ilkokuldan öğrenciler ile Prof. Dr. İlber ORTAYLI, eğitimde değişimin nasıl olması gerektiği hakkında konuştu. Öğrenciler eğitimde değişimin nasıl olması gerektiği ile ilgili görüşlerini ifade ederlerken Sayın Abbas GÜÇLÜ ‘’Bugüne kadar eğitimdeki değişimleri biz büyükler kafamıza göre müfredat ile gerçekleştiriyoruz. Eğitimde değişimi yaparken, eğitimin tarihsel gelişimini bilmeli, öğrencilerin hayallerini ve isteklerini öğrenmeliyiz.’’ dedi. Prof. Dr. İlber ORTAYLI ise ‘‘Eğitim ile ilgili durum ortada. Son OECD raporları aslında çok net ifade ediyor. Ezberci eğitimden uzaklaşalım derken hata yapıldı. Maalesef biz gençlere, ezberleyerek dil kurmayı, ezber malzeme üzerinde bilim yapmayı, ezber malzeme üzerinde Türkçe yazmayı ve konuşmayı artık öğretemiyoruz. Türkiye; ister TV, radyo dinleyin, ister hoca dinleyin Türkçe konuşmasını bilmeyen kişilerin ülkesi oldu. Hafızasını, beynini kullanmadan Google’a müracaat eden bir toplumun geleceğini parlak görmüyorum.’’ dedi. Prof. ORTAYLI, köylerdeki okulların kapatılıp öğrencilerin taşınarak başka okullara götürülmesine karşı çıkarak ‘‘Bir köye ölüm ilanı verilmedikçe 5 çocukta olsa orada eğitim olmalı. Kazalarda çocuklarımızı kaybediyoruz. Taşıyamadığımız çocukları nasıl eğiteceğiz? Yurt meselesi de aynıdır. Madem yurt yaptık kontrol edeceğiz.’’ dedi.

EDK16’nın ikinci büyük panelinde ise Prof. Dr. Ali NESİN, Prof. Dr. Ziya SELÇUK, Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN ve Prof. Dr. Erhan ERKUT’un katılımı ile ‘‘Eğitimde Değişimi Nasıl Başlatabiliriz?’’ konuşu tartışıldı.

EDK16’da 1400 katılımcı, 270 konuşmacı, 50 panelist, 11 farklı panel ve 15 farklı atölye çalışmasında eğitimde değişimi konuştu. İki gün boyunca süren EDK16’nın önümüzdeki yıl için çalışmaları başlatıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)