adscode
adscode

Eğitimcilerden haber isyanı

Eğitim uzmanı yazar ve akademisyenler Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitim çalışmaları kapsamında Bakırköy’deki eğitimcileriyle buluşuyor.

Eğitimcilerden haber isyanı
Etkinlikler
Öğretmenlere dönük mesleki eğitim çalışmalarının Eylül dönemi başladı.

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu çerçevede Eylül dönemi seminerleri bir dizi program hazırladı. Programın açılışı Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Eylül dönemi seminer programlarının açılış konuşmasını yapan ilçe milli eğitim müdürü Emrullah Aydın şunları söyledi;

“Günümüzde gençlik büyük savrulmalarla karşı karşıya. Gençlik adeta cam fanuslar içerisinde korumasız bir hayat yaşıyor. Bu savrulmalara karşı ona haysiyetini yeniden kazandıracak yegane şeyin eğitim ve okuldur. Tarih boyunca büyük uygarlıkların eğitim ve okulla ortaya çıktığını görüyoruz. Okul hayatın görünen ve görünmeyen bütün yüzlerini keşfederek öğrenciye seyrettiren bir gözlemevi olmalı . Okul sadece pozitif bilimlerin verildiği bir yer değil, insanı kamil olmanın frekanslarının verildiği mekanlar olmalı’ dedi.

Emrullah Aydının konuşmasından sonra seminer programının ilk sunumunu yapan Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu toplumumuzda ciddi iletişim eksikliğinin olduğunu, insanların birbirlerine selam vermekten ve merhaba demekten imtina ettiklerini, kardeşlik hukukunun yeniden tesisi için birbirimize selamı fazla görmeden cömertçe kullanmamız gerektiğini belirterek şunları söyledi:
‘ Önce insana bakışımız anlamaya yönelik olmalı. Heyecan duyan merek eden bir eğitimci olmalıyız. Okul başarısından önce meslek başarısını hedeflemeliyiz. Borsa için saatlerini harcayanlar eğitimin kalitesi için birkaç saatini harcamaktan kaçınıyorlar.  Anne ve Babaların, yöneticilerin ve öğretmenlerin çocukları anlamakta zorlanıyor. Onların küçücük dünyalarını ters bir söz ve davranışla yıkabiliyor. Ancak onların düşünce dünyasına girildiğinde eğitim amacına ulaşabilir. Öğretmen olmak cana dokunmaktır. Öğretmen öğrencinin saçına ve yüreğine dokunmalı. Sevilen ve geliştiren bir öğretmen modelimiz olmalı. Okul müdürü olmak tüm paydaşlara değer vermektir. Korku kültüründe güç varken sevgi kültüründe ise muhatabına olduğu gibi kabul etme ve sevgi ile yaklaşma vardır. Şayet eğitimli ailelerin çocukları da birçok olumsuz davranış sergiliyor ise demek ki bu gençler temel değerlerden yoksun bir şekilde yetişiyor. Değerler eğitimi çalışmalarına ağırlık verilmeli. Eğitimciler ve yöneticiler olarak her şeyi hakkaniyet ölçülerinde yapmaya çalışmalıyız.’
Bu yıl uygulamaya konulan Mesleki Eğitim seminerleri başka ilçelerde de devam ediyor. Haber7

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)