adscode
adscode

Eğitimde Dijital Dönüşüm Konferans Manifestosu Yayınlandı!

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE “EĞİTİMDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM” KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Eğitimde Dijital Dönüşüm Konferans Manifestosu Yayınlandı!
Etkinlikler
İstanbul Bilgi Üniversitesi Halka İlişkiler son sınıf öğrencilerinin düzenlediği “Eğitimde Dijital Dönüşüm” konferansı 15 Aralık 2014 Pazartesi günü santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşti. Konferansta;  akademi, sivil toplum, özel sektör gibi konunun farklı alanlarından uzman kişileri ağırlayan Halka İlişkiler son sınıf öğrencileri, konferans sonunda “Eğitimde Dijital Dönüşüm Manifesto ”sunu yazdılar.

İki bölümden oluşan konferans,  İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’ nun eğitimde dijitalleşmeye önem veren konuşması ile başladı. Programın ilk bölümünde İntel İş Geliştirme Müdürü Göker Öztürk, Intel’in eğitimde dijital dönüşüme getirdiği yeni açılımlardan,  Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak webde ürettikleri eğlenceli ders anlatım videoları ile tüm dünyaya nasıl bir hizmet sunduklarından ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat dersleri adeta bir yayına dönüştürdükleri tablet bilgisayar uygulamasından bahsetti.  Programın ilk bölümü ise Turkcell Akademi İçerik ve Eğitim İş Ortaklığı İlişkileri Müdürü Nazlı Hepyaz İşeri ‘nin de katıldığı bir panelle sonlandı…

Programın ikinci bölümünde İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı hocalarından Yrd. Doç.Dr. Erkan Saka eğitimde dijital dönüşümü yaratırken yeni araçların üretilmesi değil, var olan araçların kullanılması gerektiğinden bahsederken, Ercüment Büyükşener bu dönüşümü oluşması için ilham ve motivasyona ihtiyacımız olduğundan bahsetti. [e]instein Genel Müdürü Mert Kestek kurum içi eğitimlerde yeni çözümler olarak “oyunlaştırma”nın önemine dikkat çekerken, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Işıl Boy ise internetin güvenli kullanılmasında dikkat edilmesi gereken konular üzerine konuşmasını yaptı. Programın ikinci bölümü İstanbul Bilgi Üniversitesi Uzem Koordinatörü Doç. Dr. Selcen Öztürkcan moderatörlüğünde gerçekleşen panel ile sonlandı.

Konferans boyunca web üzerinden canlı yayın yapılırken, #egitimdedijital hashtagiyle sosyal medya mecralarından içerik paylaşımı ve soru-cevap alışverişi yapıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı öğrencileri tarafından yayımlanan “Eğitimde Dijital Dönüşüm Manifestosu” nun, konferans sürecinde oluşan ortak aklı ifade eden bir yol gösterici olması amaçlanmıştır.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER PROGRAMI HAKKINDA
1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunmaya devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate International Universities ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 800 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 11.000’in üzerinde öğrencisi ve 15 bine yakın mezunu bulunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı kurulduğu yıldan bu yana, her yıl son sınıf öğrencileri tarafından 3 yıl boyunca teoride öğrendiği bilgileri hayata geçirebilmeleri için, PUB 405 Seminer dersi adı altında toplumda farkındalık yaratan gerçek organizasyonlar düzenlemektedir. Bu yılda 2014-2015 son sınıf öğrencileri olarak, 48 kişilik kadro ile bu etkinliklere 8.sini ekleyerek Eğitimde Dijital Dönüşüm Konferansı’nı gerçekleştirmektedirler.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)