adscode
adscode

Eğitimde Her Şey Yolunda Gidiyor mu?

Sinavlar, kayıtlar, nakiller, atamalar derken yeni öğretim yılı başladı.

Eğitimde Her Şey Yolunda Gidiyor mu?
Günün Yazısı


Sinavlar, kayıtlar, nakiller, atamalar derken yeni öğretim yılı başladı. Sorunlar yok mu fazlasıyla var. Ama işte gidiyor. Göç yolda düzelir misali, sorunlara yeni sorunlar eklenmesin yeter!..

Ders kitapları ve yardımcı ders kitaplarıyla ilgili gecikmeler vardı, umarız bu hafta içerisinde, bu sorun tümüyle çözülür.

Geçen hafta atanan öğretmenler, bu hafta içerisinde göreve başlayacaklar. Onlara da, öğrencilerine de yeni öğretim yılı hayırlı olsun.

Proje okullarla ilgili nihayi bir karar da bu hafta içerisinde verilebilir. Umarız bu karar, okulların eski statülerini korumaları yönünde olur.

Yeni öğretmen atama takviminin açıklanması için de beklentilere giderek yükseliyor. Gönül ister ki, hiç geciktirilmeden bu hafta içerisinde açıklansın.

Üniversiteler için bu hafta içerisinde Beştepe'de toplu açılış var. Bakalım öğrenci ve öğretim üyelerinin için yeni ne müjdeler verilecek? Burslar konusunda beklenti yüksek!

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri diğer üniversitelere yerleştirildi. İdari ve akademik kadrolar için de çalışmalar başladı. Teröre bulaşmayalar için bu hafta olumlu kararlar açıklanabilir.

Yükseköğretimdeki kalite sorunuyla yakından ilgilen Milli Eğitim Bakanımız, keşke ilk ve orta dereceli okullardaki kalite erezyonuna da aynı ilgiyi gösterse. Belki bu hafta bu konuda da bir milat olabilir.

Her gün gibi her hafta da umuda yeni bir başlangıçtır.

Ve bu hafta, eğitim adına çok şeylerin beklendiği bir hafta...

İyi haftalar...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)