adscode
adscode

Eğitime hayırsever desteği

Sivas'ın Kangal ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılacak 16 derslikli ilkokul için protokol imzalandı.

Eğitime hayırsever desteği
Eğitim
Valilik binası Vali Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Başbakan Binali Yıldırım'ın tekli eğitime geçme hedefiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın koordine ettiği bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi ve hayırseverlerin desteğiyle ülke genelinde okullar yapıldığını belirten Gül, nüfusun her geçen gün arttığını ve bu sebeple bazı okulların ikili eğitim verdiğini dile getirdi.

Sivas'ta da ikili eğitim veren okullar bulunduğunu aktaran Vali Gül, "Tekli eğitime geçme hedefimizi 2 yıl içerisinde bitirmek istiyoruz. Bununla ilgili 2017 yılı içerisinde 4 hayırseverimiz ile protokol imzaladık. Bugün beşincisini imzalayacağız." dedi.

Hayırsever tarafından Kangal ilçesine 20 bin metrekare alana 16 derslikli okul yapılacağını belirten Gül, okulun hayırlı olmasını diledi. Gül, yıl sonuna kadar hayırseverlerce yaptırılacak okul sayısını 10'a yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Okulu yaptıracak firmanın yetkilisi Faruk Rıza Diniz de gelecek eğitim-öğretim dönemine okulu yetiştirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve Deniz, okul yapım protokolünü imzaladı.

İmza töreninde Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da hazır bulundu.

AA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)