adscode
adscode

Ehliyet sınavına nasıl hazırlanılır? Hangi işlemler yapılır?

Yılın son ehliyet sınavı 10 aralıktan 1 hafta ileriye ( 17 aralık ) ertelendi. Sürücü adaylarının 2016 yılında son kez gireceği ehliyet sınavı için geri sayım başladı. Peki ehliyet sınavına nasıl hazırlanılır?…

Ehliyet sınavına nasıl hazırlanılır? Hangi işlemler yapılır?
Türkiye'den Haberler
 
Yılın son ehliyet sınavı 10 aralıktan 1 hafta ileriye ( 17 aralık ) ertelendi. Sürücü adaylarının 2016 yılında son kez gireceği ehliyet sınavı için geri sayım başladı. Peki ehliyet sınavına nasıl hazırlanılır? Hangi işlemler yapılır?

17 Aralıkta gerçekleşecek sınav için nasıl hazırlanılmalı, nerden başlanmalı ve geçmek için püf noktalar neler? Öncelikle bu soruları kendimize soruyorsak doğru yoldayız demektir. Sizler için en iyi ehliyet sınavına hazırlık sayfasını hazırladık. Ehliyet sınav harçlarınızı yatırdıktan sonra, sürücü kursunuzdan aldığınız eğitim size eksik geliyor veya hala tereddütteyseniz mutlaka ehliyet sınav soruları ve çıkmış ehliyet sınav sorularını çözmelisiniz. Bir önceki sınavlarda ve geçmiş senelerin ehliyet sorularını çözdüğünüzde zihinsel olarak çok rahat ve emin hissedeceksiniz. Konu anlatımları sizi bir yere kadar götürecektir, bu konuları sorular ile pekiştirmedikçe gerçek sınav esnasında soruları çözmekte zorlanacak belkide soruları zamanında yapamayacaksınız. Ehliyet.co sizler için bu kolaylığı sağlıyor.

Ehliyet Sınavı Kaç Sorudan Oluşuyor?
Ehliyet sınavı, 12 ilk yardım sorusu - 23 trafik sorusu - 9 motor sorusu - 6 trafik adabı sorusu ile toplamda 50 sorudan oluşmaktadır. Soruların %70 ine yani 35 ve 35 den fazla soruya doğru yanıt verdiğinizde ehliyet belgesi için teorik kısmı geçmiş oluyorsunuz. Önünüzde sadece direksiyon sınavı kalıyor. Ehliyet sınav soruları çözmek için ehliyet.co 'nun geçmiş yıllardaki çıkmış sorularını çözebilir, bunlardan sonra deneme testlerini çözerek bu işi bitirebilirsiniz!

Direksiyon Sınavına Ne Zaman Girerim? Fiyatları?
Direksiyon sınavına girebilmek için teorik sınavı geçmeniz gerekiyor. Geçtikten sonra 70 tl direksiyon sınavı ücretini yatırmalı ve zorunlu direksiyon derslerini almalısınız. Direksiyon eğitimi 14 ders saatidir. Ders saatleri 50 dakikadır. Direksiyon sınavları sınav sonuçlarının ilan edildiği haftayı takiben 1-2 hafta içerisinde gerçekleşir. Bu durum tamamen eğitimi aldığınız il, ilçe ve ilgili kursun yönetmelikleri ile alakalıdır. Kesin bir tarih söz konusu değildir.

Ehliyet Sınavından Kalırsam Yenisine Ne Zaman Girerim?
Eğer 17 aralıkta gerçekleşecek olan MTSAS-6 sınavından kalırsanız, 2016 yılında girebileceğiniz yeni bir ehliyet sınavı maalesef bulunmuyor. En yakın tarih ise 11 şubat 2017 cumartesiye denk geliyor. 2017 Sınav Takvimini inceleyebilir, size en uygun ehliyet sınavına hazırlanabilirsiniz. Ehliyet sınavı öncesi, ehliyet sınavı ve sonrası ile ilgili tüm detayları ehliyet.co 'da bulabilirsiniz. Böylece siz ve yakın çevrenizdeki dostlarınız sınav stresinden uzaklaşarak hayalini kurduğunuz araçlarınıza ve ehliyete sahip olabilirsiniz. Sınava girecek hekese başarılar dileriz.
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)