adscode
adscode

Ekin’li öğrenciler bakın matematiği nasıl öğreniyor!

İzmir Ekin Koleji’nin 7. sınıf öğrencileri, çok farklı bir pazar uygulamasını okul salonlarında hayata geçirdiler. Öğrenciler, matematik dersi kapsamında, yüzdeler konusunu yaparak ve yaşayarak, hayatın…

Ekin’li öğrenciler bakın matematiği nasıl öğreniyor!
Ortaokul

 

Uygulamadan öğrencilerinin son derece memnun olduğunu belirten Ekin Koleji Müdürü Yavuz Güneş, ‘% 100 pazarı’ uygulaması ile ilgili şu bilgileri verdi:   “Öğrencilerimiz, kavratılması ve somutlaştırılması zor olan yüzdeler konusunda komisyon, kar-zarar, iskonto, matrah ve kdv kavramlarını matematik öğretmenlerinin düzenlediği  ‘yüzde yüz pazar yeri’ adlı etkinlikle öğrendiler. 7. sınıf öğrencileri, aldıkları her türden ürünün maliyetini çıkarıp komisyon ve kira oranını da koyup okulumuzda hazırladıkları pazar yerinde satışa sundular. Satış sonunda okula %10 oranında kira ödediler. Kalan gelirleriyle bağış yapmaya karar veren öğrencilerimiz, grup olarak bu etkinlik sonunda etkinliğe uygun bir öykü oluşturarak yaptıkları hesaplamaları sınıfta arkadaşlarına sundular.”

Bu ilginç uygulamayla, matematik eğitiminde farklı ve özgün bir modeli hayata geçirdiklerini ifade eden Güneş;   “Her öğrencinin kendi yaşantısı yoluyla ‘yaparak - yaşayarak öğrenme’ yöntemlerini benimseyen okulumuzda; yaratıcı, kişilik kazanmış, sorun çözme becerileri gelişmiş, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)