adscode
adscode

EKPSS tercihleri bugün sona eriyor

EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak atamalar için tercih süresi bugün sona eriyor.

EKPSS tercihleri bugün sona eriyor
ÖSYM
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler süresi bugün doluyor.

Sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için tercihler süresi bugün doluyor.

EKPSS yerleştirmeler için hazırlanan kılavuzunda, ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek 4 bin 151 kadrolar yer alıyor.

Tercih yapabilmek için adayların, 27 Nisan’da yapılan EKPSS’ye girmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanını almış olması, kura için tercihte bulunacakların ise 15-28 Mayıs’ta ÖSYM’ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor.

Adaylar tercihlerini, 28 Ağustos-8 Eylül’de, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adaylar, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercihlerini tamamlayacak. Adayların, tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2014-EKPSS/KURA Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini görmeleri gerekiyor. Adayların, tercih işlemini tamamladıktan sonra süresi içerisinde ÖSYM’nin internet adresinden bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması zorunlu.

Adaylar, süresi içerisinde internet üzerinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)