adscode
adscode

Elektronik reçeteye 11 saatlik kesinti

SGK'nın Medula provizyon sistemindeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemleri yapılamayacak.

Elektronik reçeteye 11 saatlik kesinti
Sağlık
Sosyal Sigortalar Kurumunun (SGK) Medula provizyon sistemindeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemleri yapılamayacak.

Sistem 19.00'dan sonra devre dışı kalacağı için e-reçetesi olan hastaların ilaçlarını bu saate kadar almaları uyarısında bulunuldu. 

SGK'nın kesintiye ilişkin duyurusunda, kurumun performans iyileştirme çalışmalarının devam ettiği, gelişen teknolojiye göre yazılım ve donanımların sürekli güncellendiği belirtildi.

Bu kapsamda yapılacak iyileştirme çalışmalarının bugün saat 19.00'da başlanması ve yarın saat 06.00'da (11 saat) (cumartesiyi pazara bağlayan gece) sonlanması şeklinde planlama yapıldığı kaydedilerek, işlem süresince sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının, Medula uygulamalarında (hastane-eczane-optik) hiçbir süreçte işlem gönderemeyeceği bildirildi.

Duyuruda, Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT), "Medula sisteminden kaynaklanan nedenlerle provizyon alınamaması" maddesine istinaden kesinti süresince hastane ve eczanelerden manuel işlem gönderilebileceği belirtildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)