adscode
adscode

Emekli öğretmen, çektiği fotoğrafları tuvale aktarıyor

Düzce'de yaşayan emekli öğretmen Özdal Alas, çıkardığı yerel gazete için çektiği fotoğrafları aynı zamanda tuvale aktarıyor.

Emekli öğretmen, çektiği fotoğrafları tuvale aktarıyor
Türkiyeden Haberler
Sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı yıllarda resim merakını emekli olunca uygulamaya dönüştüren Özdal Alas, ilçede çıkardığı gazeteye çektiği fotoğrafları, yağlı boya tekniğiyle resmediyor.
 
Öğretmenlik yıllarından kalan resim aşkını 10 yıl önce emekli olunca hayata geçirdiğini anlatan Alas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlköğretim öğretmeniydim, doğal olarak o dönemden bir takım yansımalar kaldı. 10 yıl önce evde resim yapmaya başladım. Daha sonra kurslara katıldım, 5 yıldır bu kurslara gidiyorum, her yıl 10'dan fazla tablo çıkarıyorum." diye konuştu.
 
Alas, açık hava sergilerinde bazı tablolarının ilgi gördüğünü ve bunları hediye ettiğini aktararak, "Her şeyden önce keyif alıyorum resim yaparken. Sınıf öğretmenliği yıllarında doğaya çıkarak bazı şeyleri çizmeyi istiyordum ve bunun üzerinde sürekli duruyordum. Zaman bulamıyordum, resim zaman isteyen bir iş. Haftanın 3 günü kursta diğer günleri evimde çiziyorum. Şu an zamanım var, keyif de alıyorum." şeklinde konuştu.
 
"Çok seviyorum burayı. İnsanın istediği her şeyin var olduğu bir kasaba burası. Deniz, doğa, dere, göl, baraj var ve insanı rahatlatan görseller elde etmek mümkün. Benim çalışmalarım da Akçakoca'ya özgü çekilen fotoğrafları resmetmektir. Bu şekilde, bazı makamlarda, dairelerde, resim severlerin koleksiyonlarında yer alarak Akçakoca'nın tanıtımını yapmış oluyorum. Yerel bir gazetem var, burada da Akçakoca'nın haberleri benim için önde gelir."
 
İlçe tanıtımı için hem habercilik hem de ressamlık yapmanın inanılmaz bir duygu olduğunu kaydeden Alas, "Çok keyifli bir iş yapıyorum. Çektiğim fotoğrafa bakıp, tuvale aktarırken kendimden bir şeyler katmamı tarif etmek mümkün değil. Orası sözün bittiği yer. Resim yaparken hiç bir üzüntüm, derdim, sıkıntım olmuyor." ifadesini kullandı.
 
Kursiyerlerden Nafiye Çetin de gazeteci Alas'ın öğretmeni olduğunu belirterek, "Kendisi benim öğretmenimdi, şimdi birlikte ders alıyoruz. Kendisi özgün çalışıyor, farklı bir tarzı var. Gelip kendi köşesine çekilir, çizer, gider. Fotoğrafını resme dönüştürüyor. Biz onun hem haberlerini hem de resimlerini takip ediyoruz." dedi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)