adscode
adscode

Emine Ülker Tarhan'dan Samimi Açıklamalar

Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, özel hayatından siyasi yaşamına kadar her şeyi anlattı.

Emine Ülker Tarhan'dan Samimi Açıklamalar
Türkiye'den Haberler
İşte Posta Gazetesi'nden Neslihan Yavuzcan'a konuşan Tarhan'ın samimi sohbeti:

"Bizimkisi ilk görüşte aşk"

Eşimle üniversitede tanıştık. Gelenektir; eskiler yenilere kitaplarını verirdi. Umur da bana poşet dolusu Roma hukuku başlangıç kitapları vermişti. Hepsini saklıyorum.

Bizimki ilk görüşte aşktı. Çok erken ve hızlı karar verdik. Evlendiğimde okulun 3. yılındaydım. Ben son sınıftayken bebeğimiz Tuğçe doğdu.

"Bebeğimi duruşmaya götürdüm"

Bir keresinde duruşmam var ve bebeğimi bırakacak kimsem yok. Kızımı duruşma salonuna götürdüm, kimse görmesin diye bir köşede bıraktım.

"Tamirat, yemek, dikiş, nakış bilirim"

Her yemeği pişiririm. Şimdi 'mantı aç' deseniz gayet rahat yaparım. Evdekileri asla yemeksiz bırakmam, hazır yemekten hoşlanmam. Yaz tatillerinde annem kurs verir gibi elektrik, tamir işleri, yemek, dikiş, nakış, dantel, örgü öğretirdi bize.

Mutlu evliliğinin sırrı

İnsanları olduğu gibi kabul edip değiştirmeye çalışmamak. Çocukları birlikte büyüttük ama mesela Umur ev konusunda çok acemidir. Gece 01.00'de dönerdim keşiften, kucağında bebekle kapıyı açar ''Hoşgeldin, ne yiyeceğiz bu gece?' diye sorardı. Bunu o kadar masum yapardı ki kızamazdınız. Makarna bile haşlayamıyor, ne yapacaksınız. Ama marangozluk, musluk tamiri çok güzel yapar.

"Queen'i seviyorum"

Kitap kurduyum. Ev kitap almıyor. Ayrıca müzik tutkunuyum. Neşet Ertaş, Zülfü Livaneli temiz hava gibi gelir. Nilüfer, Candan Erçetin, Queen... Çay, kitap ve yağmuru seyretmek. Evimi, çocuklarımın sevdiği yemekleri yapmayı ve kedimle oynamayı da severim.

"Moda ile alakam yok"

Moda ile alakam yok. Süveter, gömlek, ceket giyerim. Takı sevmem. Alışverişe zamanım olmuyor. 29 yaşındaki kızım yapıyor.

"Ankara simidine dayanamam"

Ankara simidine dayanamam. Geçmişte basketbol, hentbol oynamıştım, absket sahası gördüğümde gençlerle oynarım. Yürümeyi de seviyorum

"Muhalefet Gezi'den ders almadı"

Siyaset, hayat demek. Hayatı güzelleştirmek istiyorum. Kadınlar ikinci sınıf görülmesin, yaşlılar çalıştırılmasın. Gezi'de toplumsal muhalefetin gücünü gördük. Siyasal muhalefetin bundan ders alması lazımdı, alınamadı. Bence bu kara lekedir.

"Baraj sorunumuz yok"

Seçime katılma hakkını kazandık. Para meselesini imece usulu aramızda hallediyoruz. Baraj sorunumuz yok.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)