adscode
adscode

En çok patent başvurusu yapan üniversite hangisi?

5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü İstanbul Üniversitesi aldı.

En çok patent başvurusu yapan üniversite hangisi?
Eğitim
5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü İstanbul Üniversitesi aldı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'a "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da düzenlenen törende verdi.

İstanbul Üniversitesi 2015 yılında bilişim, mobilya, malzeme, gıda, enerji, elektrik, çevre, biyomedikal teknolojiler gibi birçok alanda 73 buluş için patent başvurusunda bulundu. İstanbul Üniversitesi 2014 yılında da en fazla patent başvurusu yapan üniversite olmuştu.

Avrupa'da Patent Konusunda Lideriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 2011'den bu yana Avrupa'da en fazla marka başvurusunun yapıldığı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Geçen yıl 110 bin marka başvurusuyla aynı başarının devam ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu veriler Türk insanının kendi markasını oluşturma arzusunu ve girişimci ruhunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu azmin önünde hiçbir gücün durması mümkün değildir. Yeter ki önünü açalım ve desteklerimizi verelim. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüle layık görülen ve Türkiye'nin gücüne güç katan firmaları, kurumları ve temsilcilerini tebrik etti.

"Katma Değer Yaratan Projeler Üretiyoruz"

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak yaptığı açıklamada başvuruda bulunan tüm öğretim üyelerini ve üniversite mensuplarını tebrik ettiğini belirterek teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak: "İstanbul Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma yolunda çok büyük ve hızlı adımlar atıyor. Teknolojik gelişmeleri eğitim sistemimize başarılı şekilde entegre ediyoruz. Katma değer yaratan projeler üreterek bilimsel alanlarda ülkemizi başarı ile temsil eden üniversitemiz uluslararası rekabette önemli bir yapı taşı. Ar-ge ve inovasyon alanlarında çalışmalarımızı güçlendirerek üniversiteler arasındaki liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da koruyacağız" şeklinde konuştu.

Patentler Ülke Gelişimine Büyük Katkı Sağlıyor

TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, buluş, marka ve tasarım sahiplerinin ar-ge ve yeniliğe önem vererek fark oluşturduklarını, bu kişilerin hem kendi gelişimlerine hem de ülkenin gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi. Ödül kazanan tüm şahıs ve kuruluşları tebrik eden Bakan Işık, "Bugün ödül alanlar, aslında en büyük ödülü, bir şey başarmanın verdiği o muazzam duyguyu tadarak zaten kazanmış durumdalar" diye konuştu.

"50 Bin Buluş Başvurusu Hedefliyoruz"

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ise konuşmasında, 2015 yılında patent, marka, tasarım başta olmak üzere Türkiye'de en fazla sınai mülkiyet başvurusu yapan kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirmek üzere bir araya geldiklerini ifade etti. Asan, 2002'de bir yılda yapılan patent başvurusunun bugün 3 haftada yapıldığını belirterek, "2023'te en az 50 bin buluş başvurusunun yapıldığı bir Türkiye hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından, ödüller sahiplerine takdim edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)