adscode
adscode

En lezzetli etimek tatlısı tarifini nasıl yaparım

Hanımların artık tatlıda çığır açtıklarını görüyoruz aslında keşfedilmemiş kim bilir daha ne kadar harika tatlılar vardır belki bizim adresimizde bazılarını bulabilirsiniz.

En lezzetli etimek tatlısı tarifini nasıl yaparım
Türkiye'den Haberler
Hanımların artık tatlıda çığır açtıklarını görüyoruz aslında keşfedilmemiş kim bilir daha ne kadar harika tatlılar vardır belki bizim adresimizde bazılarını bulabilirsiniz.

Tatlı deyince akla artık sadece osmanlıdan bilinen tatlılardan ziyade herkesin çok farklı tatlar elde edebileceği müthiş bir arşivimiz olmaya hızla devam etmekteyiz.

Ev hanımları için kolay malzemelerle ve videolu tariflerimizle yapabileceğiniz çok farklı tatlı çeşitleri bulabilirsiniz.

Günün çok popüler tariflerinden sizlere, çok severek yediğiniz nefismi nefis Etimek Tatlısı favorilerinize eklemeyi unutmayın.

1 paket + 4 tane etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi

Kreması için;
1 litre süt 2 kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta 1 paket vanilya
Üzerine
Bir paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı :

Önce etimekleri büyük boy dikdörtgen borcama dizelim. Şekeri teflon bir tavaya alıp kısık ateşte eritelim.çok fazla yakmıcazki acı olmasın. Suyu da ekleyip şeker içinde eridiktrn sonra 8caktan alalım.etimeklerin üzerine dökelim.ceviz içinide üzerine serpelim.krema için vanilya hariç gerekli olan malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim.en s8n vanilyayı ekleyip ocaktan alalım . kremamızı da etimeklerin üzerine dökelim.soğumaya bırakalım.krem şantiyi de sütle hazırlayıp kremanın üzerine yayalım. Bir kaç saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edelim.

Sevdiğiniz birine pasta yapıp sürprizmi yapmak istiyorsunuz o halde nefis Doğum Günü Pastasından yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

Pandispanya için;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım kahve fincanı ılık su
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı;

Yumurta akları ayrılır bir kapta kar haline getirilir başka bir kapta sarılar şeker ve ılık su ile çırpılır kuru malzemeler elenerek eklenir yumurta aklari spatula ile sondurulmeden karıştırılır. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba konur 175 derecede fansız pişirilir.

Krema için;
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un tepeleme
1 çay bardağı istenirse eklenir şeker

Yapılışı; Ocakta pişirilir ocaktan alinip 4 paket çikolata 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir mikser ile çırpılır. Şekerli süt ile ıslatılan pandispanya katlarına sürülür üzeri arzu ya göre suslenir.

Afiyet olsun.

Sütlü bir tatlımı canının çekiyor hemen evde kolay malzemelerle Tavuk Göğsü Tarifinden yapabilirsiniz.

Malzemeler;
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya

Yapılışı;

Orta ateşte yağı eritin ve unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Süt ekleyin hafif koyulaştığında şekeri ekleyip kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ekleyin ve iyice karıştırın. Islatılmış uygun bir kaba yada kalıplara dökün. Buzdolabında 2-3saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)