adscode
adscode

'En Sıcak Yıl Olabilir'

Dünya Meteoroloji Örgütü Başkanı Michel Jarraud, kasım ve aralık aylarının ortalamalarının aynı eğilimi göstermesi halinde 2014 yılının tarihin "en sıcak yılı" olacağını söyledi.

'En Sıcak Yıl Olabilir'
Dünyadan Haberler
Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) Başkanı Michel Jarraud, kasım ve aralık aylarının ortalamalarının aynı eğilimi göstermesi halinde 2014 yılının tarihin "en sıcak yılı" olacağını söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Jarraud, kara ve denizlerde 2014 yılında ilk 10 ayda hava sıcaklığının ortalamanın üzerinde ölçüldüğünü söyledi.

Jarraud, "Kasım ve aralık ayları ortalamaları da aynı eğilimi gösterirse 2014 yılı 2010, 2005 ve 1998'i geçerek tarihin en sıcak yıl olacak" dedi.

Bu durumun büyük ölçüde deniz yüzeyi sıcaklığının artmasından kaynaklandığına dikkati çeken Jarraud, bugüne kadar ölçülen en sıcak 15 yılın 14'ünün 21'nci yüzyılda yaşandığını söyledi.

Michel Jarraud, küresel ısınmanın durmadığını vurgulayarak, rekor düzeyde sıcakların, sağanak yağış ve selin, yaşam alanlarını yok ettiğini ifade etti.

DMÖ verilerine göre 2014'te kışın en şiddetli yaşandığı ülker arasında ABD, Kanada ve orta Rusya yer alıyor. En sıcak yaz ise Güney Afrika, Avustralya, Arjantin ve Güney Amerika'da yaşandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)