adscode
adscode

En yakın dostunuz bir yabancı olabilir

Ülkü Burhan ilk romanı Zillet’te, küçük yaşta aile içi şiddet ve tecavüz nedeniyle hayatı bitmeyen bir ağrıya dönüşen ama minicik umutlarıyla hayatla arasındaki bağa sıkı bir düğüm atan Kirman’ı anlatıyor.…

En yakın dostunuz bir yabancı olabilir
Kültür Sanat
Zillet, yazar Ülkü Burhan’ın ilk romanı. Küçük yaşta aile içi şiddet ve tecavüze uğrayan Kirman’ın hikayesi, yalın ama cesur bir dille okurla buluşuyor.

Kirman’ın çocuk bedeninde, dünyasında derin yaralar açan bu duruma rağmen büyük bir çaba ve cesaretle yaşama tutunma gayreti, en yakınlarının ve toplumun iki yüzlü duruşuna karşı bir mücadelenin umut veren hikayesi olarak satırlarda hayat buluyor.

Konya’nın ufak bir mahallesinde başlayan hayatı, kocasının ölümünden sonra annesinin, “dinibütün” , “namuslu” ve zengin bir adamla evlenmesiyle kabusa dönüyor Kirman’ın . Bir gün, Kirman ilkokuldayken evde kimsenin olmadığı bir vakit, üvey babası Hüseyin Efendi’nin, “karnına bir bıçak gibi saplanması” ömür taşıyacağı bir ağrının başlangıcı oluyor. Annesi Cemile ise kızını korumak yerine korkusundan ve çaresizliğinden susunca, Kirman en büyük nefretini kazanan insanı oluyor. Kirman zamanla, aldığı hiçbir yenilgi karşısında düşmemeyi öğreniyor. Ama daha sert, daha duyarsız, daha zor birine dönüşerek...

Ülkü Burhan, Afyon’da dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın kızı olarak Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde okuduktan sonra, kitaplara olan düşkünlüğünü Edebiyat Öğretmeni olarak perçinledi. Afyon’da köyleri dolaşarak geleneksel düğünler üzer,ne yaptığı bir araştırması mevcut. Ayrıca Gazete 3’te bir yıl boyunca kültür-sanat sayfası hazırladı. Halen, Milliyet Blog’ta kitap tanıtımlarının yanı sıra gezdiği ülkeleri anlattığı yazılar yazıyor. İzmir’de öğretmenlik mesleğine devam eden Ülkü Burhan, üç yıldır İstanbul’da bir edebiyat atölyesinin çalışmaların aktif olarak katılıyor ve kitapbiti.com’da haftalık yazıları yayınlanıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)