adscode
adscode

​En Yakın Okul Hayal mi Olacak?

Liselere giriş sistemi, zatan karma karışıktı ama TEOG'un kaldırılmasından sonra tam anlamıyla Arap saçına döndü.

​En Yakın Okul Hayal mi Olacak?
Günün Yazısı
Sistemin nasıl işleyeceği konusunda hemen her gün yeni bir şaşkınlık yaşıyoruz!..

Güya, yeni sistem, öğrencileri, sınav kölesi olmaktan uzaklaştıracak ve evlerine en yakın okula gitmelerine olanak sağlayacaktı. Ama görünen o ki, her iki varsayım da, daha şimdiden suya düşmüş durumda.

Öğrencilerin çok önemli bir bölümü, hala harıl harıl sınava hazırlanıyor. Yani iddia edildiği gibi öğrencinin çok azı değil, en az yarısı sınava girecek!

Yine aynı şekilde, en yakın okula gidenlerin sayı da da çok sınırlı kalacak. Çünkü ikamete dayalı kayıt sisteminde, her öğrenciye, üç farklı okul türünde 9 tercih hakkı sunulacak denildi ama bırakın mahalleyi, pek çok ilçe de bu kadar okul yok!

Bu yüzden çember  sistemi getirildi.
Yani birinci çemberde eve en yakın okullar, ikinci çemberde, yakın ilçelerdeki okullar, üçüncü çemberde de yakın illerdeki okullar esas alınacak. 
Bu da bazen onlarca, bazen de yüzlerce  kilometre uzaktaki okullara gitmeye hazır olun anlamına gelir ki, kim o yaştaki çocuğunu, o kadar uzağa gönderir, hep birlikte göreceğiz.

Uzaktaki okullar için yurt şansı tanıyacağız deniliyor ama yatılı bölge okullarının tutmadığı gereçeğini hiç göz önünde bulundurmuyoruz...

Liselere giriş konusunda başvuru, sınav, puanlama ve kayıt süreçlerinde çok ciddi sorunlar yaşanacak ama nedense, kriz çıkmadan çözüm bulma yoluna gitmiyoruz.

MEB, YÖK ve ÖSYM bu kötü alışkanlıklarından ne zaman vazgeçecek bilmiyoruz ama çocuklarımıza yazık oluyor. Onlar birer denek değil, en değerli varlıklarımız ve geleceğiz.
Ne olur, onlarla daha fazla oynamayın!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)