adscode
adscode

Engel Tanımayan Şenlik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, 14. Bahar Şenliği’nde birbirinden renkli görüntülerle baharı yaşıyor.

Engel Tanımayan Şenlik
Üniversite
Şenliklerin ikinci gününde “Acapella Boğaziçi” konseri gerçekleştirilirken, İEÜ Kızılay Kulübü tarafından konuk edilen Engelsizmir Wheel Chair Dans gösterisi izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler, tekerli sandalye dans grubuna eşlik etti, engeller, dansın ritmi içinde yok oldu.

Poyraz Karayel Dizi Oyuncuları Celil Nalçakan, Ali İl ile Yapımcı Ahmet Bircan da, gençlerin sorularını yanıtladıkları söyleşiye katıldı. Zülfikar karakterini canlandıran Nalçakan, öğrencilerin ısrarı üzerine dizide söylediği “Acılara Tutunmak” adlı şarkıyı söyledi, öğrenciler de oyuncuya eşlik etti. Nalçakan, dizide kapitalizm ile ilgili yorumlar yaptığını, kendisinin de benzer düşünceler taşımakla birlikte oynadığı “Zülfikar” karakteri kadar cesur olmadığını kaydetti. Nalçakan, dizilerde gerçeklerin gösterildiğini, Türkiye’de kadın cinayetlerinin son bulması, sokağa çocukların atılmaması gibi sosyal olayların bittiği gün şiddet içerikli dizilerin de olmayacağını ifade etti.

‘Kurtlar Vadisi’nde Katliam Görüyoruz’
Sadreddin Umman karakterini canlandıran Ali İl ise, yaşamın içinden karakterleri oynamayı sevdiğini aktardı. Yapımcı Ahmet Bircan da, Türk dizilerinin iyi durumda olduğunu hem teknik hem de prodüksiyon olarak çok ilerlediklerini anlatarak, “Dizileri tutturmamız zor oluyor.  Sezon başında ortalama 100 dizi yayınlanıyor.  Elene elene Poyraz Karayel kalıyor. Bir aşk hikâyesinden yola çıkarsak nereye kadar gideriz, diye düşünüyoruz. Biraz aksiyon katmamız gerekiyor. Ancak Kurtlar Vadisi’nde aksiyondan çok katliam görüyoruz” dedi. Bircan, dizinin 24 Haziran’da sezon finali yapacağını bildirdi.

Ekonomi Ailesi Sahnede
Etkinlikler kapsamında, İEÜ Ritim Kulübü performansını sergiledi. Şenlikte, İEÜ Modern Dans Kulübü gösterisi, İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov’un yönetiminde çalışmalarını sürdüren ve İEÜ öğrencilerinden oluşan Grup Turuncu konseri ilgi gördü. İEÜ akademik ve idari personelinin yer aldığı Grup Eko ise ilk konserini verdi. Gece Acapella Boğaziçi konserinin ardından Redbull Hummer DJ Parti ile son buldu.




Öğrenciler, tekerli sandalye dans grubuna eşlik etti, engeller, dansın ritmi içinde yok oldu.




Şenlikte, okul kulüpleri gösterilerini sergiledi. Acapella Boğaziçi Topluluğu90’lı yılların parçalarını seslendirdi.







Poyraz Karayel Dizi Oyuncuları Celil Nalçakan, Ali İl ile Yapımcı Ahmet Bircan, gençlerin sorularını yanıtladıkları söyleşiye katıldı.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)