adscode
adscode

Engelini müzik ve basketbol ile aştı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü'nde 2.sınıf öğrencisi Kıyıcıoğlu bedensel engeliyle müzik dinleyip spor yaparak hayata tutunuyor.

Engelini müzik ve basketbol ile aştı
Türkiye'den Haberler
Samsun'da yaşayan 27 yaşındaki Mehmet Kıyıcıoğlu, bedensel engeline rağmen kendisini müzik ve spora vererek yaşama sevincini katladı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü 2. sınıf öğrencisi Kıyıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya'nın Suluova ilçesinde 9 yaşında ailesiyle geçirdiği trafik kazasının ardından ayaklarını kaybettiğini söyledi.

Aynı kazada annesini kaybettiğini, yaklaşık 4 yıl önce Samsun'a akrabalarının yanına taşındığını belirten Kıyıcıoğlu, "İnsan kendisi için bir şeyler yapmaya başladığında gerçekten mutlu olabiliyor. Spor yapmaya ve Türk Halk Müziği korusunda şarkı söylemeye başladım. İnsanlarla iç içe bulunduğumda mutlu olduğumu fark ettim. Bir şeyler yapabildiğin zaman gerçekten yaşadığını hissediyorsun" şeklinde konuştu.

Spor yaparak stresten uzaklaştığını, müzikle de hayatına renk kattığını vurgulayan Kıyıcıoğlu, 3 yıldır profesyonel olarak Samsun Bedensel Engelliler Spor Basketbol Kulübü'nde basketbol oynadığını anlattı.

Sporda hayalleri bulunduğunu, milli takıma seçilmek istediğini kaydeden Kıyıcıoğlu, "Sahaya çıktığında herkes eşit. Hiç kimsenin farkı yok. İnsan kendisinin herkesle eşdeğer olduğunu hissediyor. Sahada eziklik psikolojisi olmuyor. Çünkü orada özgürsün. İlk zamanlar top bile süremez, tekerlekli sandalyenin üzerinde bile duramazken şimdi milli takımda oynamayı hedefliyorum" dedi.

Dinlemeye gittiği koroya dahil oldu

Kıyıcıoğlu, sporun yanı sıra müziğe de ilgi duyduğunu, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Korusu'nun konserini dinlemeye gittiğini söyledi. Gördüğü ortamdan etkilendiğini ve koroya katılmak istediğini dile getiren Kıyıcıoğlu, "Kendisi gibi engelli insanların şarkı söylediğini görmek insanı heveslendiriyor. Sesin ne kadar kötü olursa olsun, öyle bir ortam var ki insanlar senin açığını kapatıyor. Koro böyle bir şeymiş, bunu fark ettim. Koroda da kendimi eşit hissettim" diye konuştu.

"Dinlemek yerine söylemek daha güzelmiş"

Yaklaşık 2 yıldır müziğin içinde olduğunu, haftada dört gün koro ve solo halinde derneğin lokalinde çalışma yaptıklarını bildiren Kıyıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Her engelli duygusaldır. Müzik evrensel bir şey ve duygularını karşı tarafa müzikle ifade edebiliyorsun. Müziği dinlemek yerine söylemek daha farklıymış, daha güzelmiş. Müzikle duygularımı dışa vuruyorum. İnsanlara söyleyemediğin şeyleri şarkı aracılığıyla iletiyorsun. Koroda söylemeye başladığımda bunu fark ettim. Sesimiz güzel veya çirkin, fark etmiyor. Önemli olan bu değil. Önemli olan duyguların dışa vurulması."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)