adscode
adscode

Engelli çocukların 'gönüllü' doktoru

Akademik kariyerine engellilere yönelik çok sayıda çalışmayı sığdıran Doç. Dr. Tatar, Fiziksel Engelliler Vakfının projesi kapsamında Gaziantep'te gönüllü hizmet yürütüyor.

Engelli çocukların 'gönüllü' doktoru
Türkiyeden Haberler
Akademik kariyerine engellilere yönelik çok sayıda çalışmayı sığdıran Marmara Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Tatar, gönüllü dahil olduğu, engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hayata geçirilen proje için yıllardır belirli aralıklarla İstanbul'dan Gaziantep'e gelerek çaba harcıyor.

Akademik kariyerine adım attığı yüksek lisans yaptığı dönemde, engelliler için çalışmalara başlayan Tatar, o günden bu yana bu durumdakilerin yaşam kalitesini yükseltmek için bazı sosyal projeleri hayata geçirdi.

Üniversite bünyesinde yüzlerce engellinin sağlık sorunlarını çözebilmek için çalışmalar yürüten genç bilim adamı, yaklaşık 10 yıldan bu yana Marmara Üniversitesinde, Fiziksel Engelliler Vakfının yürüttüğü ve Avrupa Birliğinin desteklediği "Spor Rehabilitasyonu Projesi"nde gönüllü çalışıyor.

Son 4 yıldır belirli aralıklarla Gaziantep'e gelerek engellilere umut olan Tatar için hayatındaki en büyük mutluluk kaynağı ise bu durumdaki çocukların eğitimler sonucu hayatlarındaki gelişmeleri görebilmek.

Doç. Dr. Yaşar Tatar, yapılan çalışmalar sonrasında engellilerdeki gelişimi görerek mutlu olduğunu ifade ederek, "Öğrendiğinizi ya da bildiğinizi toplumla paylaşmıyorsanız ve bu işi gönüllülük esasıyla yapmıyorsanız gerçekten bilginizin çok fazla yararı olmuyor. O yüzden biz de bu işi maddi beklenti için değil, manevi tatmin için yapıyoruz." diye konuştu.

Gaziantep'te 430 çocuk muayene edildi

Gaziantep'te devam eden projenin rehabilitasyondan ziyade engellilerin kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlamaya yönelik eğitim programı niteliği taşıdığını ve şimdiye kadar 430 çocuğun muayene edildiğini bildiren Tatar, bunlardan 220'sinin sağlık durumlarına göre fizik tedaviden yararlandığını kaydetti.

Proje kapsamındaki çalışmaların gönüllülük esasına dayandığına işaret eden Tatar, çalışmalarla daha önce birilerine bağımlı olarak yaşayan çocukların, yaşamsal faaliyetlerini, kimseye ihtiyaç duymadan yürütmelerine olanak sağladıklarını sözlerine ekledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)