adscode
adscode

'Engelli öğrenci birimleri' rektörlüğe bağlı olacak

Yükseköğretim kurumları bünyesinde oluşturulacak engelli öğrenci birimleri, doğrudan rektörlüğe bağlı olacak.

'Engelli öğrenci birimleri' rektörlüğe bağlı olacak
Eğitim
Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adı, "Yükseköğretim Kurumları Engelliler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği" olarak değiştirilen yönetmelikteki "özürlü" ifadeleri de "engelli" şeklinde düzenlendi.

"Yükseköğretim kurumları engelli öğrenci birimleri" ile ilgili maddede yapılan değişikliğe göre, yükseköğretim kurumlarınca oluşturulacak engelli öğrenci birimi, eğitim öğretim işlerinden sorumlu bir rektör yardımcısı başkanlığında ve sorumluluğunda olacak.

Birim, engelliler alanında uzmanlaşmış veya özel eğitim alanına yakın alanda uzmanlaşmış koordinatör öğretim elemanları veya yardımcıları ile ilgili daire başkanlıkları, fakülte, yüksekokullar ve enstitülerin görevlendireceği yönetici veya akademik kişilerden seçilmiş temsilcilerden oluşacak.
Engelli öğrencilerin idari, fiziksel, barınma ihtiyaçlarıyla sosyal ve akademik alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit edecek birim, bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyecek, yapılacak çalışmaları planlayacak, uygulayacak, geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirecek. Engelli öğrenci birimi doğrudan rektörlüğe bağlı olacak.

Yükseköğretim kurumları bu birimlerin amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan kaynağı bütçelerinden tahsis edecek. Birimlerin çalışma usul ve esasları yükseköğretim kurumlarınca belirlenecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)