adscode
adscode

Engelli Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı

18-24 Şubat tarihlerinde başvuruları alınan engelli öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 530 engelli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi.

Engelli Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı
Eğitim
Öğretmen adaylarının merakla beklediği öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bakanlık, 2014 yılında yapılan, Engelli Memur Seçme Sınavı'na (EKPSS) katılan adaylar arasından, 530 kontenjana engelli öğretmen alımı yaptı.

Adaylar, öğretmen atamaları sonuçlarını, Bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr/" internet sitesinden, T.C kimlik numaralarıyla öğrenebilecek.

Öte yandan, Milli Eğitim Uzmanlığı sözlü sınavını kazanan adayların isimleri de internet sitesinden yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 546 engelli öğretmenin atamasının  gerçekleştirileceğini şu sözlerle belirtmişti.

"Bu son dönemde yapılacağını ilan ettiğimiz 300 engelli öğretmen atamasının da müracaatlarını aldık. Bu müracaatlar sonucunda gördük ki toplam 546 engelli öğretmen adayımızın müracaatı var. Bunların tamamının atamasını yapacağız; ama bu sadece müracaatı olan engelli öğretmen adaylarıyla ilgili. 546 engelli öğretmen adayının tercihlerini aldık, onların atamalarını gerçekleştireceğiz. Diğer atamalarımızı da, Temmuz başında yapılacak KPSS'nin sonuçlarına göre ve emekli olan öğretmenlerimizin branşlarının dağılımına bakarak yapacağız."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)