adscode
adscode

Engelli Okulu, İmam Hatip Oluyor

Eğitim Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu, ilde engellilerin yararlanabildiği tek kurum olan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin İmam Hatip lisesine dönüştürülmesine tepki niteliğinde bir açıklama…

Engelli Okulu, İmam Hatip Oluyor
Ortaokul
Açıklamada, “İlimizde tek kurum olan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin şu anki binasından rehberlik hizmetleri yönergesine ve hizmet koşulları hiç uygun olmayan bir yere taşınması yönünde Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talimatlar verildiği bilgisine ulaşılmıştır. Yine edindiğimiz bilgilere göre şu ana kadar İmam Hatip ortaokuluna bir sınıfı bile doldurmayacak kadar öğrenci kaydı yapılmıştır” denildi.
'REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ'NE AYKIRI'Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yaşananların 4+4+4 sisteminin bir parçası olduğunu belirten Eğitim Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu açıklamasında, illerinde tek kurum olan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin fiziki koşullarının 2008'den beri en uygun hale getirildiği ve illerinin akademik başarısının artması yönünde katkı sunan bir kurum olduğu ifade edildi. Kurul, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, kurumun yerinin derhal boşaltılarak rehberlik hizmetleri yönergesine ve hizmet koşullarına uygun olmayan bir yere taşınması yönünde talimatlar verdiğini duyurdu.
'BİR SINIFLIK ÖĞRENCİYE BAŞKA YER Mİ YOK?'Açıklamada, İmam Hatip ortaokuluna bir sınıfı bile doldurmayacak kadar öğrenci kaydının yapılmış olduğuna dair bilgiye ulaşıldığı belirtilerek şöyle denildi: “İmam Hatip Lisesi müdürünün odasına bile sığacak kadar az, bir sınıflık öğrenciye İmam Hatip Lisesi bünyesinde herhangi bir yer bulunamamış mıdır? Her yıl binlerce öğrenciye ve veliye rahat bir ortamda rehberlik ve danışma hizmetleri sunmaya çalışan Çanakkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin binasının boşaltılması kabul edilebilir değildir.”
'ENGELLİLERİN ÖNÜNE ENGEL ÇIKARTAN MÜDÜR'Eğitim Sen olarak bu konuyla ilgili olarak Vali'ye açık bir mektup yazarak mevzuat ve öğrenciler açısından durumu açıkladıklarını belirten Çanakkale Şube Yürütme Kurulu, şuana kadar olumlu bir gelişmenin olmadığını gördüklerini kaydetti ve "Bu durum devam ederse, Milli Eğitim Müdürümüz, bizler sizi ‘Engellilerin önüne engel çıkartan Milli Eğitim Müdürü' olarak anacağız” dedi.
'BU İDEOLOJİK BİR KARAR'Bu kurumun hizmetlerinden yararlanan kişiler olarak bu taşınma kararının ideolojik olduğunu düşündüklerini söyleyen Eğitim Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu, “Bu yanlıştan vazgeçilmelidir. Gerek temsil ettiğimiz kitle adına, gerekse tüm bu süreçten mağduriyet yaşayacak binlerce engelli adına, engellilerimizin önüne tekrar bir engel çıkaracak olan mevzuata aykırı bu işlemin mahkeme sürecine taşınmadan durdurulmasını talep ediyoruz” diyerek açıklamayı bitirdi.
VALİ’YE AÇIK MEKTUPEğitim Sen Çanakkale Yürütme Kurulu, Vali’ye açık mektup yazdı. Mektupta, “Çanakkale Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) il genelinde tek olması nedeniyle tüm ilin rehberlik ve danışma hizmetlerini karşılamaktadır” denildi. Çanakkale RAM'ın Türkiye genelinde asgari düzeyde olması gereken tüm fiziksel olanağa sahip birkaç RAM dan biri olduğuna dikkat çekilen mektupta, "Merkez, 2347 sayılı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açma Yönergesi'ne aykırı bir şekilde üç atölyenin olduğu, 2'inci katta bulunan engellilerin çıkamayacağı, rehberlik ve danışma hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılamayacağı, ancak ileri tarihlere randevu verilebilecek bir sisteme dönüşecek ve ilin ihtiyacını karşılayamaz duruma gelecektir” ifadeleri kullanıldı.
Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)