adscode
adscode

“Epilepsiye Objektif Ol”

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından Sanofi’nin desteği ile düzenlenen “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

 “Epilepsiye Objektif Ol”
Etkinlikler
 Tedavi çözümleri geliştirmenin yanı sıra kurumsal vatandaşlık hassasiyetiyle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürüten Sanofi, yarışma ile tüm dünyada en yaygın rastlanan nörolojik hastalıklardan(1) biri olan epilepsiye dikkat çekmeyi amaçlıyor. Epilepsi hastası olsun olmasın 6 yaşından büyük herkesin katılabileceği “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar yıl içerisinde özel bir tören ile sergilenecek.
 

Çeşitlendirilmiş ilaç, aşı ve yenilikçi tedavi çözümleri sunan, sağlık ürünlerinin araştırılması, geliştirilmesi ve üretimi için çalışan, hastaların ihtiyaçlarına odaklanmış, dünyada ve Türkiye’de yenilikçi ilaç sektörünün öncüsü Sanofi, tedavi yöntemleri geliştirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de hastalıklara karşı farkındalık yaratacak önemli çalışmalar yürütüyor. Epilepsi toplumda sık görülen bir hastalık olup, beyin damar hastalıklarından sonra en sık görülen nörolojik hastalık olarak sınıflandırılmaktadır(2). Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Sanofi’nin koşulsuz desteği ile, bir sosyal sorumluluk projesi olarak epilepsi hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasını başlattı.

Epilepsi hastalarının damgalanarak toplumdan dışlanma risklerini gündeme getirmek ve bu hastaların sosyal yaşama katılımlarını teşvik etmek amacıyla bugüne dek sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Sanofi, bu yıl fotoğraf yarışmasıyla hastalığa dikkat çekmeyi amaçlıyor. Epilepsiye Objektif Ol adlı fotoğraf yarışmasına, 6 yaşından büyük olan herkes, epilepsi hastalarının ihtiyacı olan sevgi, dayanışma, yardımlaşma, destek, dostluk, mutluluk gibi temalardaki fotoğraf karesiyle başvuruda bulunabilir. Birbirinden değerli jüri üyelerinin değerlendireceği yarışmada dereceye giren fotoğraflar yıl içerisinde özel bir tören ile sergilenecek. 

Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015

9 Mart 2015 tarihinde başlayan “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015. www.epilepsiyeobjektifol.com adresinden ve posta yoluyla başvuru yapılabilen “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına en fazla üç fotoğraf ile katılmak mümkün. Posta ile başvuru yapmak isteyenler fotoğraflarını CD’ye kopyalayarak, taşınabilir belleğe kopyalayarak veya fotoğraflarının çıktılarını alarak Cengiz Topel Caddesi, Ergin Sokak, B Blok, No:45 D:2 34337 Etiler, Beşiktaş adresine gönderebilir.  Yarışmaya başvuruda bulunurken fotoğrafların kısa hikâyelerinin de başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

Epilepsi hastalığı için fotoğraf yarışması ile farkındalık yaratılıyor

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlıdır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Dünya Sağlık Örgütü son araştırmaların erken teşhis konan epilepsi hastası çocuk ve yetişkinlerin yüzde 70’e yakınının başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğine işaret ediyor. Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasıyla epilepsi hastalarına destek olmak ve toplumsal önyargıya maruz kalan epilepsi hastalarına ve ailelerine özgüven aşılamak amaçlanmaktadır.

6 yaşından büyük herkesin katılabileceği “Epilepsiye Objektif Ol”  fotoğraf yarışmasında 3 farklı yaş kategorisi ile her kategorinin birincisine 2.500 TL, ikincisine 2.000 TL, üçüncüsüne ise 1.500TL ödül verilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)