adscode
adscode

“E.R.A. KOLEJLERİNDE MİZAÇ MERKEZLİ EĞİTİM MODELİ UYGULAMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

E.R.A. Kolejleri Genel Müdür Ahmet Sait Yurtseven kaptanlığında Mizaç Merkezli Eğitim Modelini uygulamaya koydu.

“E.R.A. KOLEJLERİNDE MİZAÇ MERKEZLİ EĞİTİM MODELİ UYGULAMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”
Okullardan Haberler

 

Konu ile ilgili olarak E.R.A. Kolejleri Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, Mizaç Merkezli Eğitim Modelini ve kurumsal hedeflerini şöyle anlattı:

       -“2013 yılından beri İstanbul’da 10, Bursa’da 1 kampüs olmak üzere Türkiye genelinde toplam 11 kampüs açan E.R.A. Kolejleri; 6 bin öğrenciye 600’ü aşkın eğitim kadrosu ile anaokulundan liseye kaliteli eğitim veriyor. Tüm kademelerde açıldığı günden beri eğitimde niteliği yükseltmeyi hedefleyen E.R.A. Kolejleri, öğrencilerine ve velilerine çağın gereklerine uygun teknolojik donanımla ve eğitim dünyasındaki tüm yenilikleri takip ederek kaliteli bir eğitim hizmeti vermeye devam ediyor.

            Çağımızda bireyi anlamak ve öğrenci motivasyonunu ön planda tutmak başarıyı artıran en önemli faktörlerden biri. Bunun yanı sıra öğrencinin kendine has ilgi ve yeteneklerini keşfetmek de hem ailelerin hem de okulların öncelikleri arasında. Daha anaokulundan başlayarak öğrencinin doğuştan getirdiği potansiyelleri üzerine inşa edeceği bir gelecek anlayışı tüm aileler tarafından benimsenmiş durumda. Y kuşağının, ailelerinin kendi hayallerine kurban giden geleceklerinin karşısında Z kuşağı artık bambaşka ebeveyn yaklaşımıyla büyüyor. Bu yeni ebeveynlik anlayışı kendi hayallerini daha doğrusu kendi potansiyellerini yetenekleri doğrultusunda gerçekleştirememiş bir çoğunluktan oluşuyor. Bunun büyük ölçüde sorumlusu olarak da belki kendi ebeveynlerini görüyorlar. Bu nedenle de kendi çocuklarının geleceği için çok yaptırımcı olmaktan çekiniyorlar. Daha özgürlükçü ve gerçekten daha mutlu bir hayat anlayışının hâkim olduğu bu anne babalar için çocuklarının yeteneklerini keşfetmek çok önemli. Aileler, çocuklarının ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda yetişmelerini ve mutlu bir geleceğe sahip olmalarını istiyorlar.

                       Yeni Çağın Çocuklarına Rasyonel Açılımlar!

                E.R.A. Kolejleri, açıldığı günden beri yelpazesinde olan “Yeni çağın çocuklarına” akılcı çözümler sunan tamamen bilimsel raporlamalara dayalı bir sistem sunma noktasında gerçekten de yeni bir dönemi başlattı. İlkokul kademesinde uyguladığı E.R.A. MIND STUDIO dersleri ile tamamen bilimsel raporlamalar sayesinde öğrenci gelişimini çok yönlü olarak raporlayan bir sistem alt yapısı ile öncelikle teşhisi çok özenli ve objektif yapmaya özen gösteriyoruz. Buna eklenen Mizaç Merkezli Eğitim Modeli ise bu noktada rehberliğe dair büyük bir bölümü karşıladı. Yani öğrencinin psikolojik gelişimini ve buna bağlı olan hem sosyal hem de akademik gelişimini de destekleyen çok önemli bir unsur oldu.

Öğrencilerin fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimlerine dair raporlamalar onlara ilişkin çok büyük bir veriyi daha ilk günden bizlere sunarken bunun yanında doğuştan getirdikleri mizaç özelliklerinin de bilinmesi; öğrenciye nasıl yaklaşılacağına, hangi öğrencinin yaşam kaynağının ve yaşamdaki temel arayışının ne olduğuna ve buna yönelik eylemlerinin anlamlandırılmasına hizmet ediyor.  Sonuç olarak öğrencinin daha yakından tanınması da hem öğretmenlerimizin hem de velilerimizi sevindiriyor. Mizaç raporları çıkan her öğrencinin kendi mizacının potansiyel risklerine ve potansiyel kabiliyetlerine göre alacakları bireysel ve grup çalışmaları ile gelişimlerini nasıl hızlandırdıklarını da şimdiden görebiliyoruz.

                                Niçin Mizaç Merkezli Eğitim Modeli?

              Yeni Çağı başlatan E.R.A. Kolejleri, Mizaç Merkezli Eğitim Modeli ile öğrencilerin potansiyellerini doğru bir şekilde tespit edip, her şeyden önce öğrenciyi daha yakından tanımayı hedeflemektedir. Yapılan bilimsel gözlem ve araştırmalar çocukların doğumdan itibaren gözlemlenebilen farklılıklarına dikkat çekmiştir. Birçok çevre şartının aynı olmasına rağmen çocukların farklı gelişim ve algılama sebebi mizaç yapısındaki farklılığı ortaya koyar.

                        Mizaç Merkezli Eğitim Modeliyle Amacımız;

          Öğrencilerimizin mizaç tipini bilmek, onların davranış ve tutumlarının altında yatan istek, ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır. Böylece öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına cevap verebilen ve kendi potansiyellerini ortaya koyabilecekleri gerçek bir öğrenci merkezli eğitim yaklaşımının benimsenmesi mümkün olur.

              Öğrencinin daha yakından tanınmasını, yaşam enerjisini aldığı temel duygunun ve yaşamdaki temel arayışının anlaşılması ise ona daha doğru yoldan yaklaşmayı, doğru kanaldan motive etmeyi de beraberinde getirmektedir. Her mizaç tipi için öğretmene ve aileye empati kurabilmek için pek çok ipucu vermesi de sistemin hayat içinde işlevselliğinin bir göstergesidir.

          Bunun yanında öğrencinin tanınması ve arayışının bilinmesi sayesinde öğrenme süreçlerinde de daha kolay ve kalıcı öğrenmenin sağlanabildiğini görüyoruz.

                                            Sistem Nasıl İşliyor?

            Mizaç Merkezli Eğitim Modelimizin uygulaması zümre döneminde öğretmenlerimizle başladı. Önce tüm eğitim kademelerimiz Mizaç Merkezli Eğitim lansmanına 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Açılışı’nda katıldılar. Sonrasında öğretmenlerimize hizmet içi eğitimler verildiğini belirten Genel Müdür Ahmet Sait Yurtseven, konuyla ilgili detayları şöyle anlattı:    

“ Rehber Öğretmenlerimiz ve Psikolojik Danışmanlarımız daha detaylı süpervizörlük eğitimlerine ve sertifika programlarına katıldılar. Yönetim kademelerimiz bu konuda hizmet içi eğitimlerini tamamladılar.

              E.R.A. Kolejleri olarak, Mizaç Merkezli Eğitim Modeli ile öncelikle tüm öğrencilerimize mizaç testleri uyguladık ve mizaç raporları oluşturduk. İlkokul kademesinde şifreler, ailelere verilerek çocuğun testi anne baba tarafından yapılırken, ortaokul ve lise öğrencileri sisteme kendileri giriş yaparak mizaç testlerini yaptılar.

             Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimimiz tüm kademelerdeki öğrenci mizaç raporlarını hazırlayarak branş öğretmenleriyle oluşturdukları komisyonlarda öğrenci değerlendirmelerini yaptılar. Her okulumuzda veli bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

             Bu raporlamalar akabinde ise öğrenciler için yıl boyunca her mizaç tipine özel yapılacak bireysel ve grup çalışmalarına özel planlamalar yapıldı. Bu çalışmalar, yıllık takvimimize de dâhil edilerek eğitim modelimize eklendi. Mizaç Merkezli Eğitim Modelinde öğrencilerin bazı çalışmalarda potansiyelde risk olarak görünen yanlarını geliştirici uygulamalarla eğitimleri sürerken bazı çalışmalarda ise potansiyel olarak yüksek görünen kabiliyetli yönlerinin pekiştirileceği uygulamalar yer alacak.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)