adscode
adscode

ERA KOLEJLERİ’NDEN YENİ DÖNEME 5 YENİ KAMPÜS

Farklı mimari yaklaşımı ve inovatif eğitim sistemi ile ERA Kolejleri yeni döneme yepyeni uygulamalarla girecek.

ERA KOLEJLERİ’NDEN YENİ DÖNEME 5 YENİ KAMPÜS
Okullardan Haberler

5 yeni kampüs ile yeni eğitim- öğretim dönemine hazırlandıklarını dile getiren ERA Kolejleri Kurumsal Marka Koordinatörü Gülçin Aşkın Çetin, İstanbul genelinde kampüs sayılarını 10’a yükselttiklerini ve bu yıl farklı şehirlerde de yer almak için hazırlıklara hız verdiklerini söylüyor.

ERA Kolejleri olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız? Yeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı?

ERA Kolejleri olarak, 5 yeni kampüsümüz ile yeni eğitim- öğretim dönemine hazırlanıyoruz. İstanbul genelinde kampüs sayımızı 10’a yükselttik ve bu yıl farklı şehirlerde de yer almak için hazırlıklarımıza hız verdik. Bu yıl kampüslerimizde mimariden eğitim kademelerine ve uygulamalarına uzanan pek çok yenilik mevcut. ERA Ana Kolejleri bu yeniliklerin başında geliyor. Belki de Türkiye’nin ilk kurumsal ana okulları olarak eğitim dünyasına girecek olan ERA Ana Kolejleri; öğrencilerin gelişimlerini, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destekleyecek. Farklı mimari yaklaşımı ve inovatif eğitim sistemi ile ERA Kolejleri yeni döneme yepyeni uygulamalarla girecek.

Bilindiği gibi eğitimde yatırım dediğimizde aklımıza fiziksel olarak eğitim yapılan binaları yani kampüsleri hazırlamak kadar hem tecrübeli hem de çın hızına ve gereklerine en uygun dinamik yönetici, idari personel ve eğitimci kadrosunu hazırlamak geliyor. ERA Kolejleri olarak, hem fiziksel çevre ve en yenilikçi materyallerin hazırlanmasına hem de dünyada bilinen en ileri eğitim tekniklerinin ve yaklaşımlarının kullanılmasına büyük özen gösteriyoruz. Bu yıl da hazırlıklarımız bu yönde.

Sözünü ettiğimiz gibi, genç bir kurum olmamıza rağmen, deneyimli bir kadro ile yola çıktığımız için, gözle görülür hızlı bir büyüme sergiliyoruz. 5 yeni kampüsümüzün duyurulması, eğitim anlayışımızın tanıtılması da özenli bir çalışma gerektiriyor. Buna paralel olarak eğitim kadromuzu yeterliliği en üst düzeyde değerli çalışma arkadaşlarımızla genişletmek de yeni öğretim dönemimiz için yaptığımız en önemli hazırlıklardan biri.

Yeni eğitim öğretim yılında hangi projeleriniz ön plana çıkacak?

ERA Kolejleri olarak ilk kez 3 ana koleji açıyoruz. Türkiye’de çok anaokulu var ama anaokulundan liseye uzanan bir kurumsal yapı içinde yer almak, bir eğitim geleneği oluşturmak ve öğrencilerimizi okul yaşamına başladıkları ilk günden mezun oldukları güne dek ERA’lı olma duygusuyla hayata hazırlamak, bugünlerde bizi en çok heyecanlandıran proje!

Ayrıca kurulduğumuz günden beri, çevre başta olmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projesi ile anılıyoruz. Bu yıl sponsor olarak destek verdiğimiz genç bisikletçi Meriç Şehit, Türkiye’den ve farklı ülkelerden 75 şehri gezerek, bisiklet sporunu yaygınlaştırmayı ve doğal yaşama katkıda bulunmayı sürdürüyor. ‘Türkiye’yi Pedalla’ isimli geniş kapsamlı bu etkinlik de önem verdiğimiz projelerimizden biri…

Yeni dönemde kaç öğrenciye ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Yeni okullarımız İstanbul Anadolu Yakası’nda Çekmeköy, Çamlıca; Avrupa Yakası’nda ise Gaziosmanpaşa, Kâğıthane ve Beykent’te eğitim ve öğretime açılacaktır. Çamlıca ve Gaziosmanpaşa Kampüslerimizde Anakolejlerimiz de eğitim verecekler. Yeni kampüslerimiz ile birlikte toplamda 10 kampüsümüz öğrenci almaya devam ediyor. Tahmini öğrenci sayımızın 5 bin civarında olması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YILIN 2 KATINDAN FAZLA EĞİTMEN VE PERSONEL KADROMUZ VAR

Mevcut öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözettiğinize ilişkin de bilgi verebilir misiniz?

Eğitim ve idari kadromuzu genişletmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın 2 katından fazla eğitmen ve personel kadromuz var. Yaklaşık 400 kampüs çalışanı ve 100’e yakın merkez çalışanıyla birlikte ERA Kolejleri Ailesi bu yıl 500 kişilik geniş bir kadroya ulaştı.

Eğitim, bir takım işi… Aile, öğrenci ve eğitmenler de takımın vazgeçilmez üyeleri. Günümüzde yeni nesil eğitimciler oldukça idealist ve hırslı. Genelde Y kuşına denk gelen eğitim kadrosunun da tıpkı öğrenciler gibi motivasyona ve yönlendirilmeye ihtiyaçları oluyor. Onların motivasyonları bizler için ERA’da her şeyden öncelikli ve önemli. O öğrenme aşkını ve ruhunu öğrencilere aşılayabilmeleri için önce kendi hedefleri olmalı. Bunun yanında iyi bir takım oyuncusu olabilmeliler. Araştırmaya ve gelişime hep açık olmalılar. Biz bunun için, profesyonel bir danışmanlık hizmeti alıyoruz. Tüm eğitmenlerimize öncelikle ERA’nın eğitim politikasını benimseyecekleri kurumsal hizmet içi eğitim programları sunuyoruz. Ayrıca okullarımızdaki mimari oluşumu hazırlarken daima eğitmenlerimizin de severek çalışacakları ve rahat edecekleri ortamlara öncelik verdik. Ek olarak eğitimcilerimize kariyer planlama fırsatları sunarak uzun vadeli hedefler oluşturabilmelerine olanak sunuyoruz. Özetleyecek olursak, biz ekibimize yeni iş arkadaşları seçerken iyi seçim yapıp, kurum içinde onların kendilerini geliştirmelerine imkan vererek, öğrencilerimiz ve eğitim kadromuz için ideal ortamı yaratmak konusunda iddialı bir kurumuz.

4X5 İNOVATİF EĞİTİM SİSTEMİ TÜM KADEMELERDE UYGULANIYOR

Yeni proje ve yatırımlarınızın öğrencilerinizin gelişimine katkılarıyla ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Öncelikle her geçen gün daha büyük bir aile oluyoruz ve bu öğrencilerimizin psikolojik olarak kendilerini daha güvende hissetmeleri gibi pozitif bir sonuç doğuruyor. Bunun dışında fiziksel materyaller, binalar bir yana, hedefimiz her zaman kurumlarımızda eğitim alan her öğrencinin potansiyelini sonuna kadar kullanabilmesi, kendini keşfetmesi ve eksiklerini tamamlayarak sorun çözen, kendisine ve çevresine faydalı, mutlu bir birey olarak yetişmesidir.

Bunu sağlamak için ERA Kolejleri; eğitimde yeni bir çağ açma vizyonuyla 4×5 İnovatif Eğitim Sistemini tüm eğitim kademelerinde uyguluyor. Bu eğitim modeli; öğrencinin kendi yaşına uygun gelişimi 5 yönde eş zamanlı göstermesini hedefliyor. Bu 5 yön; Fiziksel, Zihinsel, Sosyal, Psikolojik ve Akademik Gelişim’dir. Her öğrencinin öncelikle hayat başarısı ve mutluluğunu hedef aldığımız 4×5 İnovatif Eğitim Sistemimiz ile öğrencilerimizin görsel, işitsel, hafıza, duyu-motor, sosyal-duygusal gelişimlerini destekleyerek hem akademik gelişimlerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz, hem de kendi becerilerini fark etmelerini ve kendilerini doğru tanımalarını; doğru seçimler yapmalarını sağlıyoruz.

Gelişim programlarımız eğitim modelimizin içinde birbirine paralel ilerlerken, ERA Bilimsel Gelişim Merkezi’mizde dünya çapında geçerli test ve uygulamalarla öğrencilerin öğrenme hızlarını ve gelişimlerini artırabiliyoruz. Smart Eğitim programları olarak adlandırdığımız ders içeriklerimizde, psikomotor gelişim başta olmak üzere tüm zihin süreçlerini harekete geçiren, zihnin önündeki engelleri kaldıran ve başarıya doğrudan etki eden sonuçlar alabiliyoruz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)