adscode
adscode

Erasmus programına 2 milyar lira harcandı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ”Erasmus programlarında yaklaşık 2 milyar lira harcayarak 370 bin vatandaşı yurtdışına gönderdik” dedi.

Erasmus programına 2 milyar lira harcandı
Eğitim
Çavuşoğlu, "Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen projeyle ilgili konuşan Çavuşoğlu, Bakanlık olarak eğitime, gençliğe ve spora çok önem verdiklerini söyledi. Çavuşoğlu, Erasmus programlarında yaklaşık 2 milyar lira harcayarak 370 bin vatandaşı yurtdışına gönderdiklerini dile getirdi.
      
Çavuşoğlu,şöyle konuştu:
"Gençlerimizin eğitimi çok önemli. Sadece iyi sporcular yetiştirmek için değil, onlara eğitimle sporu birlikte götürmesini sağlaması için destek veriyoruz. Antalya'da küçük yaştaki çocuklar golf ile ilgilenebiliyor. Ancak liseyi bitiren biri üniversitelerde bu alanda eğitim olmadığı için, başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda "golf" ile ilgili bölüm açılması planlanıyor. Projeler kapsamında geçen yıl yurtdışından 150 bin yabancıyı ağırladık. Programlar sonucu ülkeye gelenlerin Türkiye ile ilgili görüşleri olumlu yönde değişti. Ben, hayatımda spor diplomasisinin faydasını bugüne kadar çok gördüm.”

Çavuşoğlu, futbol, bisiklet, basketbol gibi alanlarda başarılı Türk yöneticilerin yurtdışındaki çalışmalarından bahsetti. Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un, Turkish Airlines Open 2013 Turnuvası öncesi, golf sopasını Boğaziçi Köprüsü'nde sallamasını hatırlattı.

AB sürecinde ilerleme sağlanacak
Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Projenin bir amacı çeşitliliği sağlamak. Öne çıkan sporları değil, öğrencileri yeteneğine uygun ve ilgi duyduğu alana yönlendirerek geliştirmek. Futbol alanında İstanbul'un ev sahipliği yaptığı iki önemli final ile birlikte Mersin, Trabzon, Erzurum'da organizasyonlar da başarıyla yapılıyor. İleride mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacağız. Sporcuların sosyal alanda aktif olması için projeler kapsamında her türlü desteği vereceğiz. AB sürecimize önemi bir ilerleme sağlayacağız.”

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)