adscode
adscode

Erciyes 'Hücresel Tedavi' master programı açıyor!

Erciyes Üniversitesi, hücresel tedavi ve rejeneratif tıp master programını devreye sokuyor. ABD ve İngiltere'de yıllık 30 bin sterline verilen eğitim Kayseri'de yarı fiyatına sunularak öğrenci çekilecek...…

Erciyes 'Hücresel Tedavi' master programı açıyor!
Üniversite

 

KAYSERİ Erciyes Üniversitesi, bilimsel eğitim konusunda dünya devleri ile rekabete hazırlanıyor. Bilimsel altyapı çalışmaları tamamlanan 'Hücresel Tedavi ve Rejenertif' master programı, bu yıl içinde devreye girecek. Üniversitenin hedef kitlesinde ise İran, Irak, Suriye ve Filistinli öğrenciler yer alıyor.

Hücresel tedavi konusunda tıp ve teknoloji alanındaki son gelişmeleri İngiltere, ABD, Kanada gibi bu alandaki dünya devleri ile aynı anda uygulamaya sokan Erciyes Üniversitesi, bu ülkelerin yıllık 30 bin pounda verdikleri eğitimi, yarı fiyatına sunarak, öğrenci kapacak.

 

KÖK HÜCRE LABORATUVARI

 

Erciyes Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı olarak hayata geçecek kök hücre araştırma laboratuvarı, Türkiye'nin her yerinden araştırmacı kabul edecek. Merkezin müdürü Prof. Yusuf Özkul, amaçlarını 'dünyaya bilim satmak' olarak tanımladı.

 

GMP UYUMLU İLK MERKEZ

 

Özkul şunları söyledi:Kök hücre uygulamalarının bazı sıkıntıları var. Bunlardan en önemlisi, GMP standardına uygun bir merkezin olmayışı. Örneğin hastadan alınan hücrenin işlemden geçirilip, tekrar hastaya verilmesine kadar çok sayıda teste tabi tutulması gerekiyor. Üstelik bu esnada hücrenin enfeksiyon kapmaması, ve yüklenen genlerin tek tek çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Böyle bir laboratuvar, Türkiye'de henüz yok. Merkezde 50 kişilik bir ekip projeler yürütüyor. Konuyla ilgili olarak, İngiltere'de, kök hücreden sperm elde eden bir ekiple anlaştık. Bu ekip bize danışmanlık hizmeti sağladı. En büyük yatırımı insana yapıyoruz. Bu yıl 13 yeni personel alıp, eğitim için yurtdışına gönderdik. Kaynak: Akşam   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)