adscode
adscode

Erdoğan YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor

YÖK tarihinde bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor.

Erdoğan YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor
Türkiye'den Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye'deki tüm devlet ve üniversite rektörlerini Saray'da vereceği öğle yemeğinde kabul edecek.

YÖK tarihinde bu çapta ilk kez gerçekleşecek buluşmada, yeni akademik yıl başlamadan önce üniversitelerle ilgili son durum değerlendirmesi yapılacak; görüş alışverişinde bulunulacak. Yemekte, bir süredir rafa kalkan yeni YÖK yasasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

 İlki bugün olmak üzere, bundan sonraki yıllarda da her akademik yıl açılışı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeleri ve rektörlerle toplantı yapacak. 

 "Elinde T cetveli olan öğrenciler görmek istiyoruz" demişti

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak geçtiğimiz martta YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç göreve geldikten kısa bir süre sonra YÖK'ü ziyaret etmiş ve burada rektörlere hitap etmişti. Önce Saraç ile görüşen Erdoğan, daha sonra Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine seslenerek, "Türkiye'nin kargaşanın, kavganın, terörün hakim olduğu üniversite kampüslerine değil araştırmanın, öğrenmenin, hikmetin hakim olduğu eğitim ocaklarına çok ama çok ihtiyacı var. Üniversitelerde elinde taş olan, molotof olan, sopa olan değil Kitap olan, bilgisayar olan, T cetveli olan öğrenciler görmek istiyoruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından bazı üniversitelere rektör ataması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada atamalarla ilgili "Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Eskişehir Sayın Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Hasan Gönen'i, yeni kurulan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'yı, yeni kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Süleyman Özdemir'i, yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Türkay Dereli'yi, atamışlardır" denildi.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)