adscode
adscode

Erdoğan'dan 81 ile özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla 81 ile özel gönderdiği mesajlar valiliklerin düzenlediği törenlerde okundu.

Erdoğan'dan 81 ile özel mesaj
Türkiye'den Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir çok "ilk" yaşandı. 

Bu ilklerden bir tanesi de 81 ile özel kutlama mesajları oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla 81 ile özel gönderdiği mesajlar valilikler tarafından illerde düzenlenen törenlerde okundu.

İstanbul

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın araç üzerinden halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vali Şahin'e gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Mesajında, Vali Şahin'in şahsında İstanbul'daki vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını ifade eden Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını niyaz ederek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimiz, bugün ulaştığı seviyeyle bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla milletimizin iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olmuştur. Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti, 77 milyon aziz milletimin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafeleri kaldırmış, cumhuriyetimizi, etnik köken, din, dil, mezhep, ekonomik şartlar ayırımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, kendisini ötelenmiş hisseden küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü seviyelerindedir."

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne 9 yıl kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak; barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek; cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken, ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza selam ve muhabbetlerimi iletiyorum."

Diyarbakır

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde, Vali Hüseyin Aksoy ve  7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Diyarbakırlı vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, cumhuriyetin bugün ulaştığı seviye ile bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletin iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafeleri kaldırmış; cumhuriyetimizi, etnik köken, din, dil, mezhep, ekonomik şartlar ayrımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

"Cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü  seviyelerindedir"

Mesajında, "Cumhuriyetimiz; kendisini ötelenmiş  hisseden, küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü  seviyelerindedir" ifadelerine yer veren Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne sadece 9 yıl kaldığını hatırlattı.

Erdoğan, mesajında şunları dile getirdi:

"İnşallah, daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak, barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek, cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılının, coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken, Diyarbakır'daki tüm vatandaşlara selam ve muhabbetlerini iletti.

Konya

Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
Konya'daki kutlama programı, Valilik binasında gerçekleştirilen törenle başladı. Vali Muammer Erol, törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Muhittin Fatih Sert ile protokol üyelerinin bayramını tebrik etti.

Konya Atatürk Stadı önünde devam eden törende, protokol üyeleri tören aracına binerek vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Törende sunucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Cumhuriyetin 91'inci kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhuriyetin bugün ulaştığı seviye ile bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletin bir iftihar vesilesi; mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her bir vatandaşımızın bilmesini isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafelerini kaldırmış; cumhuriyetimizi, etnik köken, dil, din, mezhep, ekonomik şartlar ayırımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, kendisini ötelenmiş hisseden küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü seviyelerindedir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne sadece 9 yıl kaldığına vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak, barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek, cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluşundan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını diledi.

Konya Valisi Muammer Erol ise Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde kömür madeninde meydana gelen olayın üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Erol, "Madende mahsur kalan 18 işçinin çıkarılması çalışmalarının en kısa sürede ve başarıyla sonuçlanmasını, işçilerimizin sağ salim çıkarılmasını diliyorum" dedi.

Erol, Türkiye Cumhuriyeti'nin, temel niteliklerini, hedeflerini, ilkelerini, sistemini  koruyarak ve hür ve serbest bir ülke olarak yoluna devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünde çağdaş medeniyetler  seviyesine ulaşma çabalarımızı aynı hızla sürdürmeye azimliyiz. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, milletçe; özelikle, bağırlarından çıkardıkları bir evlatları, 62. Cumhuriyet Hükümetinin Başbakanı olarak görev yapan Konyalılar olarak, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız."
Program, tören geçişiyle sona erdi.

Rize

Rize'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, daire amirleri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Yazıcı, Kıdemli Albay Cansaran ve Belediye Başkanı Kasap, öğrenci ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından sunucu Şule Kazancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya gönderdiği mesajı okudu.

Erdoğan mesajında, Rizeli vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, cumhuriyetin bugün ulaştığı seviye ile bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletin iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Her bir vatandaşımızın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafelerini kaldırmış; cumhuriyetimizi, etnik köken, dil, din, mezhep, ekonomik şartlar ayırımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, kendisini ötelenmiş hisseden küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü seviyelerindedir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü kuruluş yıl dönümüne sadece 9 yıl kaldığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak, barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek, cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluşundan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını diledi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından, tören geçişiyle program sona erdi.

Manisa

Manisa'da cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Valilik önünde Bektaş'ın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın,Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Erdoğan mesajında, cumhuriyetimizin bugün ulaştığı seviye ile, bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletimizin bir iftihar vesilesi; mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"İlimizdeki tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'nci yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimiz, bugün ulaştığı seviye ile, bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla, milletimizin bir iftihar vesilesi; mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olmuştur.                                                                     
Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafeleri kaldırmış; cumhuriyetimizi, etnik köken, din, dil, mezhep, ekonomik şartlar ayrımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz; kendisini ötelenmiş hisseden, küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü seviyelerindedir.                    
                                          
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne sadece 9 yıl kala, inşallah, daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak, barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek, cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yadediyorum.
                 
Gerek Cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılının, coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken; ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza selam ve muhabbetlerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanının mesajının okunmasının ardından Vali Bektaş ise törende yaptığı konuşmada Karaman'da maden işçilerinin ocakta mahsur kaldığını hatırlatarak, işçilerin kurtulması için dua ettiklerini söyledi.

Cumhuriyetle ülkenin işgalcilerden temizlendiğini vurgulayan Bektaş, "İstiklal savaşının kolay kazanılmadığını biliyoruz. Herkese ve her şeye rağmen milletimizin uzun yürüyüşünün devam edeceğine, tarihimizde daha önce tanık olmadığımız başarıyla devam edeceğimize inancımız tamdır. Bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve jimnastik gösterileri sunuldu. Hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.

Kutlama geçit töreniyle sona erdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)