adscode
adscode

Erdoğan'dan öğretmenlere: 'Batı'ya nasıl gelirim telaşı' yanlış!

Dün 30 bin öğretmen ataması için düzenlenen törende konuşan Erdoğan öğretmenlere seslendi.

 Erdoğan'dan öğretmenlere: 'Batı'ya nasıl gelirim telaşı' yanlış!
Eğitim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmenin atanması törenine katıldı. Cumhurbaşkanı törende yaptığı konuşmada şunlara değindi:

Öğretmen eksiği Doğu'da değil Marmara'da
"Ülke genelinde öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'da. Bugün atanacak olanlarla birlikte öğretmen sayısı 923 bin 133'e çıkacak. Yaklaşık 90 bin öğretmen ataması daha yapıldığında Türkiye'nin tamamında öğretmen kadrolarının yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağı görülüyor.


'Batı'ya nasıl gelirim telaşı' yanlış!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraları çektik, 'Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim'. Bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız; 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi, niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz" dedi.

Öğretmenliğe istihdam alanı gözüyle bakan öğretmenlik sıfatını hak etmiyor demektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleşen öğretmen atamaları töreninde yaptığı konuşmada, yeni bir heyecanla, en taze bilgilerle, en dinamik, en idealist dönemde öğretmenliğe başlayan öğretmen adaylarından büyük beklentileri olduğunu söyledi. 

Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini, öğretimini öğretmen adaylarıyla inşa edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Öğretmenlik her işten çok daha fazla emek isteyen, daha ileri bir şey söylüyorum 'adanmışlık' isteyen bir meslektir. Siz şu anda 'işsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe gireceğim' diye bu yola çıkıyorsanız, bu yanlıştır. Ben inanıyorum ki siz böyle düşünmüyorsunuz. Siz kendinizi bu ülkede sizi yetiştiren o muallimler gibi, bir nesli yetiştirmeye kendinizi adamış muallimler olarak ben de sizleri görüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde emeği olan hocaları unutmadıklarını dile getirerek, unutmadıkları hocaların, "kendilerini adamış olanlar" olduğunu söyledi. Öğrencilik yıllarında Cumartesi günleri de eğitim aldıklarını anlatan Erdoğan, "Cumartesi günü öğleden sonra bizleri özel sohbetlere, konferanslara, seminerlere götüren birkaç hocamız vardı ki ben onları hiç unutmam. Çünkü onlar bizi nakış nakış işlerlerdi. O sohbetlerde kazandıklarımızı da hiç unutmuyorum. O en büyük sermayemizdir. Tutarlardı bizim elimizden, oralara götürürlerdi. İçinizde şu anda tabii çoğu bekar olan öğretmen adaylarımız yarın evlenecekler. Evlendikten sonra kendi çocukları gibi o sınıflardaki yavrularını da yetiştirecekler. Çünkü bu meslek, herhangi bir meslek gözüyle, herhangi bir istihdam alanı gözüyle bakılacak bir meslek değildir. Öyle bakan bir arkadaşım varsa, hiç kusura bakmasın öğretmenlik sıfatını hak etmiyor demektir" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenlik mesleğini herkesin yapamayacağını vurgulayan Erdoğan, sadece branş eğitimi almanın ve pedagojik formasyon almanın öğretmenlik yapmak için yeterli olmayacağını söyledi.

"Öğretmenliği sevmezseniz, kendinizi adamazsanız, yapılacak bir iş, çekilecek bir kahır değildir" diyen Erdoğan, öğretmenin bilgisiyle birlikte sevgisini, heyecanını ve ufkunu öğrencisiyle paylaştığını belirtti. Türkiye'nin çok büyük vizyonu ve çok büyük hedefleri olan bir ülke olduğunun altını çizen Erdoğan şunları söyledi:

 "Bu hedeflere ulaşabilmemiz için elimizdeki en kıymetli sermaye çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlara ne kadar kaliteli, yüksek standartta bir eğitim verebilirsek hedeflerimize o derece yaklaşabiliriz. Ben her fırsatta bir şey söylüyorum; en az üç çocuk diyorum, bu vurguyu yapıyorum. Hayata yeni atılan sizlere de peşinen aynı tavsiyede bulunuyorum. Çünkü nüfusumuzu genç tutamazsak şu anda pek çok batı ülkesinin maruz kaldığı tehlikeye biz de düşeriz. Aynı şekilde yeni nesilleri aile birliği başta olmak üzere kültürümüzün ve medeniyetimizin temel değerleri ile donatarak yetiştirmek zorundayız. Dünyada bununla ilgili çok sayıda olumsuz örnek var. Çocuklarımız, gelişen ve yaygınlaşan teknolojinin de etkisiyle küresel kültür ürünlerinin kuşatmasına, giderek daha fazla maruz kalıyor. Aileden başlayıp okulla taçlanan toplum hayatının diğer unsurları ile zenginleşen eğitim sürecinin önemi giderek artıyor." 

"Milletimizin güçlü olması için güçlü ailelerin olması şart"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin temelini emek, sermaye, iş gücü yerine insanın teşkil ettiğini ifade ederek, insan varsa emek, sermaye ve üretimin olacağını, eğer yoksa bunların hiçbirinin olmayacağını vurguladı.

Milli ve yerli hassasiyetlerinin eğitim konusunda da geçerli olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Milli ve yerli anlayışla en az üç çocuk derken bu yavruları da o şekilde yetiştirmemiz lazım. Güçlü aileler olursa güçlü milletleri kurarız. Milletimizin güçlü olması için güçlü ailelerin olması şart. Kendi özümüzü, değerlerimizi koruyarak dünyayı tanıyan, kavrayan, yöneten, yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını hep birlikte ortaya koyabilmeliyiz. Ben bu konuda size güveniyorum. Kuraları çektik, 'Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim'. Bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız; 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi, niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz. Zira oralarda kimse herhangi bir operasyona kalkıp da giremez. Çünkü istiklal mücadelemizde oralar 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı, bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek, İstiklal Marşı'nın yazıldığı topraklardır. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız. Onun için de hep birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım."  

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)