adscode
adscode

Erişilebilirlik Uzmanları Yetişiyor

İSEM ile İTÜ ortaklığında, özel sektörün ve kamunun ihtiyaç duyduğu erişilebilirlik uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "Erişilebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı" ilk mezunlarını verdi.

Erişilebilirlik Uzmanları Yetişiyor
Eğitim
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal  Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ortaklığında, özel sektörün ve kamunun ihtiyaç duyduğu  erişilebilirlik uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "Erişilebilirlik  Uzmanlığı Sertifika Programı" ilk mezunlarını verdi. 
 
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Erişilebilir Bir İstanbul'un" tesisi için yaptığı  çalışmaları sürdürüyor. 
 
Bu kapsamda, İSEM ile İTÜ Mimarlık Fakültesi, ortaklaşa  Erişilebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı düzenleyerek özel sektörün ve kamunun ihtiyaç duyduğu erişilebilirlik uzmanları yetiştirmeye başladı. 
 
İstanbul genelinde ilçe belediyelerinden özel sektöre değişik meslek  gruplarından 27 kursiyerin katıldığı program, iki ayrı kur halinde gerçekleştirildi. 
 
Programın amacı, eğitim alan kişileri, erişilebilirlikle ilgili  tespit, değerlendirme, rapor etme ve uygunluk görüşü verebilecek seviyedeeğitmek  olarak belirlendi. 
 
Ayrıca bu eğitimleri alan kursiyerler, uygunluk sertifikası  verebilecek, erişilebilirlikle ilgili oluşturulacak özel komisyonlarda yer alabilecek ve bu alanda eğitmen olarak görev yapabilecek. 
 
Programı başarıyla bitiren 27 kursiyere İSEM Beyoğlu Engelliler  Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 
 
Törene, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Herkes İçin Erişilebilir İstanbul  Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Müberra Kavak Kara, programın koordinatörü İTÜ  Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Göksenin İnalhan ve eğitimciler  katıldı. 
 
Törede konuşan Köksal, İSEM'in 26 merkez ve 4 irtibat bürosu üzerinden  yaklaşık 120 bin engelli ve ailesine hizmet ulaştırdığını belirtti. 
 
Köksal, 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nun getirdiği yenilikler ve  düzenlemelerle erişilebilirliğin önündeki hukuki-sosyal engellerin aşıldığını  aktararak, uygulamaya dönük olarak da toplu taşıma araçlarından yol, sokak ve  meydanlara, vapurlardan kamusal binalara çok hızlı bir şekilde İstanbul'un  erişilebilir hale dönüştürüldüğünü kaydetti. 
 
Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu Başkanı Kara da  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın desteğiyle İETT'den metroya, alt ve  üst geçitlerden kamu binalarına erişilebilirlik engellerini kaldırdıklarını ve  mevcut engellerin kaldırılması yönünde de çalışmaların hızlı bir şekilde  sürdüğünü ifade etti. 
 
Engellilik konusunda sosyal farkındalığın artmasının erişilebilirlik  engellerinin kaldırılmasıyla mümkün olacağına dikkati çeken Kavak, erişilebilirlik uzmanlığı eğitimlerinin önemine değindi. 
 
İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi İnalhan ise mevcut engellerin  profesyonel şekilde tespiti ve kalıcı olarak erişilebilirlik sorunlarının  çözülmesi için programın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediklerini  kaydetti. 
 
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. 
 
Talepler dahilinde her ay açılan program, ücretsiz gerçekleştiriliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)