adscode
adscode

Erkek Saç Modelleri

Her geçen gün, moda ve trend kavramları erkekleri daha da fazla ilgilendirmeye başlıyor.

Erkek Saç Modelleri
Türkiye'den Haberler
Her geçen gün, moda ve trend kavramları erkekleri daha da fazla ilgilendirmeye başlıyor. Geçmişte kadınların tekelinde bulunan bu sözcükler artık erkeklerin de ilgi alanı. Karizmatik ve son derece etkileyici görünmenin tek çaresi de bu olabilir. Sokağa çıktığınızda göreceğiniz genç erkeklerin neredeyse tamamı karizmatik saç modellerinden birini tercih etmeye başladı. Havalı görünen erkek saç modelleri sayesinde kızlardan pozitif tepkiler almak kolaylaştı.

Kısa ve uzun saç konusu oldukça tartışmalı. Atalarımız tarafından hep tercihe dilen kısa saç modelleri son yüz yılda sık sık sorgulandı. Bununla beraber uzun saçlı erkekler giderek artmaya başlasa da hala ezici çoğunluk kısa saç kullananlarda. Saç modelleri, içerisinde bulunan döneme göre değişiklikler gösterebilen adeta canlı konulardır. Kültürün bir parçasıdır. Geçmişte neredeyse herkese yapılan tek tip tıraşlar günümüzde yüz tipine özel yapılan kesimler haline geldi. Kadınlar ve erkeklerde saç modeli tercihi başlı başına zor bir konudur. Doğru tercihi yapabilmek adına yüz şeklini gözden geçirmek gerekir. Çok şık göründüğüne inandığınız bir saça sahip olduğunuzda size yakışmadığını fark edebilirsiniz. Bunun temel nedeni kesinlikle yüz şeklinize uygun bir saç modeli seçmemenizdir. Bunun yanında karakter tipinize bağlı olarak da uyumlu bir saç modeli seçmeye çalışın. Uzman kuaförler, erkeklere saç modelleri seçiminde yardımcı olmaya çalışırlar.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kültürümüz de bundan etkilendi. Nasıl etkilenmesin ki zaten?! Erkek saç kesimi pek çok yeni teknolojiyle tanıştı. Yeni teknikler yeni kesimleri beraberinde getirdi. Ayrıca her geçen gün internet ortamında sosyallik arttı ve insanlar birbirlerini çok daha sık görmeye başladı. Dış görünüme verilen değer ister istemez artış gösterdi. Erkekler, söz konusu konu dış görünüm olduğunda en değerli alanın saç modelleri olduğunu öğrendiler.

Son birkaç yıldır sürekli tercih edilen bir saç modeli vardır. Saçın yan ve arka tarafları kısa kesilirken üst tarafları uzun bırakılıyor. İlerleyen dönemde saçın orta kısmındaki saçlar fön ve şekillendirici yardımıyla havaya kaldırılıp sabitleniyor. Tüm işlemlerin ardından oldukça havalı ve çekici saçlara sahip olmak hayal değil.

Erkek Saç Modelleri Nelerdir?

Dalgalı saç modelleri: Dalgalı saçlara sahipseniz kısa kesilmiş saçları tercih edebilirsiniz. Bunun sebebi ne diye soracak olursanız şudur, dalgalı saçlar zor şekil alır. Saçlarınızı uzattığınızda wax veya farklı bir şekillendiriciyle şekil vermek, diğer saç tiplerine nazaran zorluklar taşır. Yine de çok fazla kafaya takılması gerekmez. Saç şekillendiriciler oldukça güçlendi ve saçları istenilen forma sokabilecek yeteneğe eriştiler. Biraz da saç kremleri kullanacak olursanız rahatlıkla uzun saç modellerini de yapabilirsiniz.

3 numara saç kesimi: Erkeklerin saçlarında çeşitli bölgelerde açılmalar oluştuğunda en sık başvurulan çözümlerden biridir. Kullanımı kesinlikle bununla sınırlı değildir. Erkek saç modelleri arasında adeta özel bir yere sahiptir. Gençler kimi zaman tercih eder, bununla beraber askerde de kullanılır. 3 numara saç modelleri pek de çeşitli sayılmaz. Sonuçta tüm saçın 3 numara boyunda kesilmesinden ibarettir. Tüm bunların ötesinde, 3 numara saç modelleri erkeğe inanılmaz karizma katar. Doğru kıyafet, güzel ve kemikli görünen bir surat bir araya geldiğinde 3 numara saç modelini kullanarak kızların gönlünü çalabilirsiniz.

Faux hawk saç modeli: Geçmişte mohawk ismiyle bilinen bir saç modeli vardı. Hatırlayanlar illaki vardır. Faux Hawk, Mohawk’ın biraz değiştirilmiş ve bence geliştirilmiş diyebileceğim bir versiyonudur. Saçın yan tarafları tıraş makinesi yardımıyla kazınır. Kazıma işleminin ardından saçın üst tarafı bir parça da olsa uzun bırakılır. Kafanın görünümü genel olarak dikenli hale gelmelidir. Bahsedilen görüntüyü en iyi şekilde sağlayan saç şekillendiriciler jölelerdir. Faux hawk, küpe takan erkeklere de çok yakışır.

Topuz saç modeli: Erkeklerin son yıllarda uzun saç modelleri tercih etmeye başladığı malumunuz. Dolayısıyla uzun saç yardımıyla yapılabilen erkek saç modelleri de ilgi görüyor. Topuz, farklı şekillerde yapılabilecek ve orijinal yöntemler yaratabileceğiniz bir uzun saç modelidir.

Side part saç modeli: Side part adı verilen ekrek saç modeli, oldukça yenilikçi izler taşır. Saçların çok uzun olmasına gerek yoktur. Detaylı bilgi için arama motorlarındaki görsellerden faydalanabilirsiniz. Özellikle modern görünüm isteyenlerin içtenlikle tercih edebileceği bir erkek saç modelidir.

Pompadour: 30 yıl önce kullanılmaya başlanan bir saç stilidir. Saç tipiniz çok olmasa da önem taşır. Eğer hafif de olsa dalgalı ve genel olarak gür saçlara sahipseniz Pompadour erkek saç kesimi size uygun olacaktır. Bu modelde saçın yanları çok kısa kesilir ve üstler uzun bırakılır. Uzun bırakılan üstler geriye doğru taranır ve oldukça şık bir görüntü yaratılır.

Kaynak: http://sacist.com/erkek-sac-modelleri/ adresinden faydalanılmıştır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)