adscode
adscode

Eş Özrüne 3 Yıl Kesintisiz Şartı İsyan Ettirdi

MEB'in sağlık özrü ve 3 yıl şartının nasıl yapılacağı hususunda tatmin edici açıklama yapması gerekmektedir.

Eş Özrüne 3 Yıl Kesintisiz Şartı İsyan Ettirdi
MEB

''Merhabalar,

Şu anda kamu memurlarının eş durumundan tayinlerinin olabilmesi için Nisan 2014 de  Özelde çalışan eşin 3 yıl kesintisiz sigortalı olma şartı getirilmiştir.Ancak bu şart sadece Özelde çalışan eş için var,eğer eş Kamuda çalışıyorsa böyle bir şart yok.
 
Örneğin benim kamuda öğretmen olan eşim 2013 yılında atandığında bu yönetmelik yoktu ve biz tüm Ailevi planlarımızı eski yönetmeliğe dayanarak ( 2yılda toplam 360 gün normal sigorta) yaptık.Aksi durumda tercih yapmayabilir,farklı bir yol izlerdik.
 
Sonuç olarak insanların atanırken ellerinde olan hakları bir anda değiştirilerek 3 yıl kesintisiz ibaresi geldi.Ancak eş kamu da çalışıyorsa böyle bir şart yok.İnsanlar T.C yapısı içinde Kamu-Özel çalışan adı altında ayrıştırılmış durumda.
 
Bu konuyla ilgili Başbakanımız Sn.Davutoğlu bu durumun düzeleceğini seçimden önce(20.05.2015) söz verdi.Ancak 1 Ay geçti bir gelişme yok.Mağduriyetimizin gündeme alınmasını sizlerden rica ve temenni ederiz.Çünkü zamanımız daralıyor.Atama kılavuzunun yayınlanmasına az kaldı.
Saygılarımla''





''EŞİ ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN MEMURLARIN, EŞİNİN YANINA TAYİN İSTEYEBİLMESİ İÇİN SON 2 YILDA 360 GÜN OLAN SİGORTA ŞARTI KESİNTİSİZ 3 YILA ÇIKARILMIŞTIR. BU DEĞİŞİKLİK, ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN EŞİN YANINA GİTMEYİ İMKANSIZ KILMAKTADIR. TÜRKİYE ŞARTLARINDA 3 YIL KESİNTİSİZ SİGORTA ÇOK ZORDUR. AYRICA AİLELERİ 3 YIL BOYUNCA BİRLEŞTİRMEMEK ANAYASANIN AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİNE DE TERS DÜŞMEKTEDİR. BU ZULMÜ GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE DİLE GETİRMEYE ÇALIŞTIK. ÖNCE BAKAN NABİ AVCI 2015 TE BÖYLE BİR UYGULAMANIN OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ https://www.youtube.com/watch?v=NjjOBmjw91g SONRA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SİGORTA ŞARTININ 3 YILDAN 2 YILA DÜŞÜRÜLMESİ EMRİNİ VERDİ. BUGÜN İTİBARİYLE VERİLEN BU SÖZLERİN TUTULMADIĞINA ŞAHİT OLMAKTAYIZ. ZATEN BİZ EŞ ÖZRÜ MAĞDURLARI OLARAK TEK ŞART ESKİ YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ. SON 2 YILDA 360 GÜN SİGORTA ŞARTI. LÜTFEN PARÇALANMIŞ AİLELERİN SESİNE KULAK VERİNhttps://www.youtube.com/watch?v=JZRvg0gVDKg''

 
 
****MEB'in atama ve yer değiştirme yönetmeliği genel yönetmeliğe atıfta bulunmaktadır***


17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Mazeret ve engellilik durumuna bağlı yer değiştirmelerbaşlıklı 49. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri hakkında, Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır." hükümlerine göre özür durumu yer değiştirmelerinde Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ilk defa bu dönemde uygulanacaktır.

Öğretmenin görev yaptığı yerde kendisi veya yakının tedavisinin mümkün olmadığına dair sağlık raporu alması gerekmektedir

25.6.1983 Tarih ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte 16 Ağustos 2014 Tarih ve 29090 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle "Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği" başlıklı 13. maddesindeki; "Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir." hükümleri ile sağlık özrü başvurusu yapılabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce özür durumuna bağlı yer değiştirme duyurusunu yayınlayarak bu ve diğer konuları açıklaması gerekmektedir.

Kesintisiz 3 yıl şartı kaldırılmalıdır.

Ayrıca bizzat sayın Bakan tarafından "3 yıl şartı yeniden ele alınacak" sözüne dayanarak;

25.6.1983 Tarih ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte 16 Ağustos 2014 Tarih ve 29090 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle "Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği" başlıklı 14. maddesi (d) bendindeki; "Aile birliği mazeretine dayanarak yer değişikliği memurun; d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir." hükümleri ile getirilen kesintisiz 3 yıl şartı kaldırılmalıdır.

Ahmet KANDEMİR
mebpersonelleri.net

 

''2014 Eylül ayında İstanbul'dan atanmış olduğum Muş Varto Anadolu Lisesine gelerek Meb kadrosunda Biyoloji Öğretmeni olarak görevime başladım. Eşim İstanbul'da özel bir şirkette çalışmaktadır. 2 yaşındaki oğlumuzla İstanbul'da ikamet etmektedir.
Ülkemizde özel sektörde iş bulmanın zorluğu, kesintisiz sigortalı olarak devam etmenin neredeyse imkansız olduğu bilinen bir gerçektir. Böyleyken, devlet memurlarını zorunlu hizmet bölgelerinde tutmak için, özel sektörde çalışan eşten kesintisiz sigorta istenmesi bir zulümdür.
Sahte evlilikleri gören teşkilat, 8 yıllık evliliğimizi, 2 yaşındaki çocuğumuzu görememektedir.
Memur, memurla evlenmek zorunda bırakılmaktadır. Ki memurların kendi aralarında sahte evlilik yapıp yapmadığı merak konusudur. Hal böyleyken memurlara 1 yılda memur eşin yanına gitme imkanı tanınmıştır.
İnsanları zorunlu hizmet bölgelerinde tutmanın yolu, 1 puan farkla rakipleri arasından elenerek gittikleri zor şartlara sahip bölgelerde onlara zulmetmek değildir. Maaş, lojman, ev, arsa, araba, evlilik, sağlık yardımı, ücretsiz seyahat imkanı gibi desteklerle bu bölgeler cazip hale getirilebilir.
Devlet maaşı bir aileye ve kiraya yetse, eşimi çalıştırmaz yanıma alırdım. Kim eşi çalışsın, yorulsun, yıpransın ister ki? Böylece hasretlik çekmezdim. 
Kendi adıma aileme en kısa zamanda kavuşmak için düşündüğüm çözüm yollarım, devletteki işimden ayrılmak veya eşimden boşanıp bir memurla, emekliyle veya kesintisiz sigortası olan biriyle evlenmektir.
Lütfen bizleri anlayın ve inandığınız en kutsalınız adına bu zulme artık dur deyin.
Aylardır sonuçlandırılamayan ve başbakanımızın bu şart 2 yıl olacak demesine rağmen çıkamayan değişikliğin beklentisi yüzünden artık sağlıklı bir psikolojiye sahip değiliz.  Lütfen sesimiz olun.''

 

''BU ZULME DUR DEYİN!

EŞİ ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN MEMURLARIN, EŞİNİN YANINA TAYİN İSTEYEBİLMESİ İÇİN SON 2 YILDA 360 GÜN OLAN SİGORTA ŞARTI KESİNTİSİZ 3 YILA ÇIKARILMIŞTIR. BU DEĞİŞİKLİK, ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN EŞİN YANINA GİTMEYİ İMKANSIZ KILMAKTADIR. TÜRKİYE ŞARTLARINDA 3 YIL KESİNTİSİZ SİGORTA ÇOK ZORDUR. AYRICA AİLELERİ 3 YIL BOYUNCA BİRLEŞTİRMEMEK ANAYASANIN AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİNE DE TERS DÜŞMEKTEDİR. BU ZULMÜ GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE DİLE GETİRMEYE ÇALIŞTIK. ÖNCE BAKAN NABİ AVCI 2015 TE BÖYLE BİR UYGULAMANIN OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ https://www.youtube.com/watch?v=NjjOBmjw91g SONRA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SİGORTA ŞARTININ 3 YILDAN 2 YILA DÜŞÜRÜLMESİ EMRİNİ VERDİ. BUGÜN İTİBARİYLE VERİLEN BU SÖZLERİN TUTULMADIĞINA ŞAHİT OLMAKTAYIZ. ZATEN BİZ EŞ ÖZRÜ MAĞDURLARI OLARAK TEK ŞART ESKİ YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ. SON 2 YILDA 360 GÜN SİGORTA ŞARTI. LÜTFEN PARÇALANMIŞ AİLELERİN SESİNE KULAK VERİNhttps://www.youtube.com/watch?v=JZRvg0gVDKg''


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)