adscode
adscode

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

...

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Kemal Şenocak
Kuruluş tarihi: 1970
Bulunduğu il: Eskişehir
Akademik birimleri: Tıp, Mühendislik Mimarlık, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Ziraat, Eğitim, Diş Hekimliği, Sanat ve Tasarım, Turizm, Sağlık Bilimleri olmak üzere 11 fakültesi, 4 enstitüsü, 4 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 31.625 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 1635 akademik personeli var.
Burs olanakları: KYK ve YÖK’ün belirlediği kriterlere göre maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için burs imkânı bulunmakta. Öğrencilere ayrıca yemek bursu ile kısmi zamanlı çalışma imkânı da sunulmakta.
Yurt olanakları: Öğrenciler KYK’nın sağladığı yurtlarda kalabilmekteler.
Öğrenci kulübü sayısı: 102 öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 24 ülkeden 209, Mevlana kapsamında 14 ülkeden 27 üniversiteyle, Farabi kapsamında Türkiye’deki 88 üniversiteyle ikili anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 48 yıllık deneyimiyle ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanımlı insan kaynağını yetiştirmenin ve nitelikli bilimsel araştırmalar yürütmenin yanı sıra içinde bulunduğu bölgenin eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve ekonomik yapılarının kalkınmasına da katkıda bulunan, bölge halkının hayati sorunlarına çözüm üreten bir üniversitedir. Bu doğrultuda üniversitede sağlık, eğitim ve mühendislik alanlarında pek çok proje ve çalışma yürütülmekte. Öğrenci kulüplerinin çeşitli etkinliklerle yıl boyunca aktif olduğu üniversite ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinde de son derece önemli adımlar atmıştır. Mühendislik alanındaki bilimsel çalışmalarını ve insan kaynağını kent sanayisinin talebiyle birleştirmekte, böylece akademik bilgiyi, Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla somut çıktıya dönüştürmektedir. Üniversitenin bulunduğu Eskişehir’de öğrenciler pek çok imkâna, kısa sürede ve uygun fiyata erişmekteler. Kaliteli ve ucuz barınma olanakları, kolay ve hızlı ulaşım, her zevke hitap eden kültür ve sanat aktiviteleri Eskişehir'de bir arada bulunmakta.
İletişim bilgisi: http://www.ogu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)