adscode
adscode

Esnek Eğitim Modeli Uygulanabilir mi?

Pek çok okul, yeni öğretim yılına,1 Eylül'de başlıyor ve ara tatiller veriyordu. Yabancı okulların bazıları da aynı durumdaydı. Bu yıl, neredeyse bir ay geç ders başı yapacaklar. Bu yüzden eğitim takvimleri…

Esnek Eğitim Modeli Uygulanabilir mi?
Günün Yazısı
Temel Eğitim Yasası çok açık.  En az 180 iş günü eğitim yaparsınız diyor. Başlangıç ve bitiş tarihlerini de yerel yönetimlere ve size bırakıyor. Ha, daha fazla eğitim yapanrsanız buna da karşı çıkmıyordu. Ama bu yıl her şey arap saçına döndü. 

Madem ille de turizmciler için bir şey yapılacaktı, en azından esnek eğitim modeli uygulayabilirlerdi.İsteyen il ve isteyen okul, istediği gibi kendi eğitim takvimini oluşturabilirdi.

Bu arada üniversitelerin açılışları da bayram sonrasına ertelendi mi, ertelenmedi mi hala belli değil. Bu konuda da ciddi kriz çıkarsa hiç şaşırtıcı olmaz. Çünkü takvimin sarkması demek yaz okullarının sekteye uğraması anlamına gelir ki, buna da hiç kimse sıcak bakmaz...

Bu arada gelecek haziran ayında turizmciler ve tatilci veliler, bu kez de okullar erken kapansın diye tempo tutarsa hiç şaşırtıcı olmaz.

Bakalım o zaman, bakanlık koltuğunda kim okuruyor olacak ve nasıl davranacak...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)