adscode
adscode

ESOGÜ Turizm Fakültesi 2016 Mezunlarını Verdi

ESOGÜ Turizm Fakültesi’nden 2015-2016 öğretim yılında mezun olan öğrenciler, ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.

ESOGÜ Turizm Fakültesi 2016 Mezunlarını Verdi
Üniversite
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesi’nden 2015-2016 öğretim yılında mezun olan öğrenciler, ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.

Törende mezunlar adına konuşan fakülte birincisi İrem Fulden Taşkın, 4 yılın hızla geçtiğini ve öğrenciler olarak bu süreyi aileleri, hocaları ve arkadaşlarının destekleriyle geçirdiklerini, bundan sonra ise kendileri için sırada yeni hedefler ve planların olduğunu söyledi. Turizm diplomalarının piyasada değerini bulamaması sorununa da dikkat çeken İrem Fulden Taşkın; bu sorunun ve mesleğin diğer sorunlarının çözümü için çalışan Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER)’nin kurulmasına emeği geçen hocalarına teşekkür etti. Ailesine ve hocalarına kendisine verdikleri emekler için teşekkür eden İrem Fulden Taşkın tüm mezun arkadaşlarına; ülke, millet ve insanlığa faydalı işler yapacaklarına inandığını belirterek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Sorunlar yaşansa da turizmin Türkiye’nin rekabet üstünlüğünün bulunduğu bir sektör olduğunu ve ülkemizde turizm eğitimine büyük önem verildiğini belirten Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, bununla birlikte sektörde çalışan turizm mezunu sayısının hala çok az olduğunu kaydetti. ESOGÜ Turizm Fakültesi ile ilgili çeşitli verileri paylaşan ve fakültenin hızlı gelişimine dikkat çeken Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, söz konusu gelişime sağladığı katkılardan dolayı ESOGÜ Rektörlüğü’ne ve emekleri için de Turizm Fakültesi akademik ve idari personeline teşekkür etti. Mezunlara dürüst, ahlaklı, sorumluluk sahibi, vatanına ve milletine faydalı ve ayağı yere basan bireyler olarak ayrım gözetmeksizin hizmet vermelerini, insanları sevmelerini, hoşgörülü olmalarını ve Türk Milleti’ni temsil ettiklerini unutmamalarını öğütleyen Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirttiği genç turizmcileri “Yolunuz açık olsun” sözleriyle uğurladı.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, köklü ve hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olarak ESOGÜ’nün son yıllardaki hızlı gelişimine dikkat çekerek konuşmasına başladı. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren Uygulama Oteli ve Erasmus Konukevi’nin hizmete girmesiyle ESOGÜ Turizm Fakültesi’nin uygulama imkanlarının gelişeceğinin de müjdesini verdi. Mezunlara ESOGÜ’de aldıkları eğitime güvenmeleri çağrısında bulunan Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, ileride buranın mezunu olmanın değerini daha iyi anlayacaklarını ve mesleki bilgi ve becerileriyle hayatta başarılı olacaklarını belirtirken, kendilerinin de öğrencileri olarak onlarla gurur duyacaklarını söyledi. Özveriyle yetiştirdikleri öğrencilerinin mezuniyetinin kendilerini duygulandırdığını ve gururlandırdığını belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, yollarının açık olması temennisiyle mezunları uğurladı.

Açılış konuşmalarının ardından Turizm Fakültesi’ni ilk üç sırada tamamlayan mezunlara plaket ve ödülleri verildi. Ardından birinci ve ikinci öğretimi dereceyle tamamlayan mezunlara başarı belgeleri verildi. Sonrasında fakülte birincisi İrem Fulden Taşkın mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra tüm mezunlara mezuniyet belgeleri verildi. Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rahman Temizkan’ın mezunlara fakülte andını okutmasının ardından, keplerin havaya atılmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)