adscode
adscode

Evde Eğitim Hizmetinden Kimler, Nasıl Yararlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sağlık problemleri yüzünden okula gidemeyen öğrenciler için Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuz Kitapçığı yayımladı.

Evde Eğitim Hizmetinden Kimler, Nasıl Yararlanacak?
MEB

Sağlık sorunları yaşayan öğrencilerin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağlarındaki eğitimlerinden geri kalmamaları için evlerinde okul eğitimi veriliyor.


MEB’in yayınladığı kitapçık, sağlık soruları yüzünden herhangi bir eğitim kurumuna örgün olarak devam gidemeyen öğrencilere verilen evde eğitimden kimlerin yararlanabileceği, başvuruların nasıl yapılacağı, derslerin nasıl işleneceği ve daha pek çok soruya yanıt veriyor.


İşte kitapçıktaki bilgilerden bazıları:








Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama;

 

Bakanlığımızca, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere evde eğitim hizmetleri kapsamında sunulan eğitim hizmetlerine rehberlik etmesi amacıyla "Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuz Kitapçığı" hazırlanmıştır.

Bakanlığımız ve Türk Telekom iştiraki olan Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için bir yenilik yapılmış ve bu öğrencilerin K12 online eğitim platformlarından (“Vitamin”, “LiseGo”yu ve fikri ve sınai bütün hakları kendisi ve birlikte ürettiği firmalarla ortak olan “Kayıp Sesler Ülkesi”, “TEDdy’s Ready”, “Buki Öğreniyor”,  ”TEDdy’s Having Fun”)ücretsiz olarak yararlanmaları sağlanmıştır. Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencileri K12 online eğitim platformlarından ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Söz konusu hizmetin sağlanabilmesi için öğrencilerimizin www.vitaminegitim.com/ozelogrenci adresinden üyelik işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin üyelik işlemini tamamladıkları an itibarı ile bu hizmetten yararlanmaları mümkün olacaktır.

 Genel Müdürümüz Sayın Celil GÜNGÖR, “Örgün eğitim kurumları yanı sıra çeşitli nedenlerle evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz örgün eğitime devam edememekteler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel eğitim ihtiyacı olan bu öğrencilerin evlerine ya da hastanelere öğretmen göndererek destek sunuyoruz. İmzalanacak bu protokol sayesinde Sebit bu öğrencilerimize zengin eğitim fırsatlarını içeren bir portal imkanı sunacak. Toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde bu önemli adımı atıyoruz.” dedi.

Sebit Genel Müdürü Ahmet ETİ ise “Misyonumuz gereği eğitimde fırsat eşitliğini sunmak için kurulan bir kuruluşuz. Bu protokol kapsamında evde eğitim hizmetinden yararlana çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sunacağımız için mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmada ders yazılımları, vitamin, okul öncesi, İngilizce ve diğer derslerin yazılımlarının yer alacağı zengin bir içerik sunulacak. Bu sayede evde eğitim hizmetinden yararlanan çocuklarımız sisteme giriş yaparak tüm konulara erişip, müfredat konularını takip edebilecekler.” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)