adscode
adscode

Evde Eğitim Sınıf Atlıyor

MEB, özellikle cam bebek ve kas hastası öğrencilere sunduğu evde eğitimde online sisteme geçiyor. Sınıfta kurulacak kamerayla arkadaşlarını görebilecek öğrencinin sosyalleşmesi amaçlanıyor. Online hizmetten…

Evde Eğitim Sınıf Atlıyor
Online Eğitim
Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitim gerektiren bireylerden eğitim öğretim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı, evde eğitimde online sisteme geçmeyi planlıyor. Öğretmenin ve sınıftaki öğrencilerin izni dahilinde sınıfa kurulacak kamera sistemiyle hem öğrencinin sınıf arkadaşlarını görmesi hem de sınıf arkadaşlarının evde eğitim gören arkadaşlarını görmesi sağlanacak. Sağlık durumunun elvermemesi halinde en az 6 ay okula devam edemeyecek öğrencileri kapsayan evde eğitim sisteminde online eğitime geçilecek. Bu sayede uygulamaya geçirilecek sistemle birlikte evde eğitim gören öğrencinin sosyal hayattan kopmaması ve sınıfa tekrar dönmesi durumunda okula uyum sağlaması kolaylaştırılacak.

TEDAVİSİZ HASTA OLANLAR

Evde eğitim gören öğrencilerin tedavilerinin en kısa sürede tamamlanıp okula tekrar dönmeleri hedeflense de bazı çocuklar için bu mümkün olmuyor. Bakanlık verilerine göre de hizmetten en çok yararlananlar okula dönme şansı diğerlerine göre daha az görünen cam bebek hastalığı, kas hastalıkları ve lösemi olanlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)