adscode
adscode

Faber-Castell’den Rengarenk Bir Tasarım Hikayesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin Faber-Castell 2015 yılı koleksiyonu için çizdiği desenler yapılan sergi ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Faber-Castell’den Rengarenk Bir Tasarım Hikayesi
Etkinlikler
Gençleri her platformda desteklemeye devam eden Faber-Castell ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, ortaklaşa geliştirdikleri “Genç Çizgi” projesinde buluştular. Projede, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünden 10 öğrenci 14 hafta boyunca çalışarak Faber-Castell’in 2015 koleksiyonu için hayal güçlerini ortaya koydular ve birbirinden güzel desenler yarattılar. Yapılan çalışmalar Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda 10 gün boyunca sergilenecek.

Faber-Castell’in 2015 koleksiyonundaki çanta, kalem, kalem çantası, silgi ve defterlerinde hayat bulacak birbirinden farklı ve yaratıcı bu desenler, 21 Ekim tarihindeki sergi açılışında ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

Tekstil ve Moda Tasarım bölümü öğrencileri, 2013-2014 eğitim yılının güz döneminde tasarladıkları özgün desenleri, ulaşılmak istenen genç hedef kitle  için daha özel hale getirdiler.

Öğrencilerin, amatör bir ruhla fakat profesyonel yöntemlerle oluşturdukları yaratıcı çalışmalarda kullanılan renk ve biçimler için doğa, sanat, yaşam dinamikleri, gelenekler, insanın seyahat ederek öğrenme arzusu, teknoloji, hatta astroloji ilham kaynağı oldu.

Serginin açılışında konuşan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “Faber Castell olarak gençlerin hayatlarında var olmak bizim için çok önemli. Bu nedenle özellikle son yıllarda gençlik iletişimi, öncelikli konularımız arasında yerini aldı. Biz, Faber-Castell markamız ile gençlerin dünyasında, onların yaratıcılıklarını, hayallerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyoruz.

Genç Çizgi projesi ile, hem gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkan tanıyor, hem de kırtasiyenin  bir modası olacağını vurguluyoruz. Öğrencilerin yaratıcılıkları ile şekillenen bu desenler, Faber-Castell 2015 koleksiyonunda yerini aldı ve şimdi de raflarda tüketicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu proje katılım gösteren öğrencilere ilham verirken, bize de harika bir deneyim yaşattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)